Drago internet news 2

cedulespacetime.jpgTak tu máme další shrnutí internetových novinek.

Z domova:

  • Vypadá to, že Ahydův PPA (pay per action) projekt ipojisteni.cz se rozjíždí celkem dobře. Podle samotného Ahyda dosahuje konverzní poměr vyplnění formuláře 15 – 20%, což odpovídá zhruba cenně za klik 6 – 9Kč. Konečně se tak běžným webmástrům dostává do rukou další možnost monetizace.
  • Po velké sérii negativních reakcí nám trochu zazmatkoval majitel DirectoGlobal. Naštěstí se strhla vlna pozitivních a povzbudivých reakcí. Většinou ti, kteří v tichosti na tomto systému vydělávají slušné penízky a s úsměvem na rtech čtou odrazující zkušeností ostatních, poněvadž vědí, že tím víc peněz půjde pro ně, se už museli ozvat. Vypadá to, že majitel directoglobal nabral nový dech a DG pujde dál. Držme mu palce.
  • Vynikající úvod do internetového podníkání sepsal Jan Zahradník. I těm zkušenějším doporučuji přečíst. Moc takových rozsáhlích článků na internetu v češtině nenajdete.
  • Yuhů (člen fulltext teamu na seznamu) se vyjádřil na webtrhu k údajné nečinnosti seznam robota. Dozvěděli jsme se například, že seznam robotovi musí odkaz “zavonět”, aby se šel podívat na obsah. Dále, že průměrná doba reindexace je 12 dní a že seznam už má na discích uloženo něco kolem půl miliardy dokumentů. Fascinující jen co je pravda.
  • Na webtrhu proběhla poměrně rychlá debata na téma seo lišty. Výsledek jasný: seo lišty jsou na nic a spíše uškodí. Jak překvapující u čehokoliv co chce manipulovat s výsledky vyhledávačů i když v slušivém šedivém seo kloboučku.

Ze zahraničí:

  • Byla prodána nejdražší .com.au doména. Je to sextoys.com.au a výsledná cena byla 20,780 USD.
  • Black-jack.com byla prodána na sedo za 25,500 USD, což je poměrně velká cena za pomlčkovou doménu.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Drago internet news 2”

  1. Black-jack.com byla prodána na sedo za 25,500 USD, což je poměrně velká cena za pomlčkovou doménu.

    Njn, za dva roky se proda za 50 000$

  2. OT: Poslední dobou to tady jede nějak pomalu, někdy se to ani nenačte…možná by to časem chtělo user friendly hosting :)

  3. Daniel na twitteri pisal ze :Contests.com sold for $380,000 at Domain Roundtable Washington, D.C.

Comments are closed.