Lowcost minisites pro newbíky

multiculture.jpgJe to asi dva měsíce zpět co jsem měl pokec s jedním newbíkem přes ICQ na téma minisites. Celkem pohodová debata, očividně mu nešlo o tahání know how, ale o to nějak rozumně začít. Podle profilu mu ještě nebylo 18 a studoval. Chtěl po mě návod jak za co nejméně peněz začít s minisites. Poslal jsem mu pár odkazů, což standardně dělám, když někdo po mě něco chce. Pak přišel s dotazem jak by mohl začít. Říkal že zvládá základy PHP, MySQL a baví jej hraní s CSS. Řekl jsem mu, pokud nechce po prvních pár měsících vydělávat tisíce ať zkusí najít hosting pro jednu doménu s neomezenými subdoménami a odzkouší si několik minisites udělat. Pravidla jsou stejná jen se to hůř prodává. Respektive nemůže prodat část portfolia a nechat si jen to nejlepší, protože subdomény nejsou domény. Odpověděl mi, že to je jedno, že to chce jen zkusit. Řekl sem fajn, že by to mohlo fungovat. Google k subdoménám přistupuje jako k samostatným doménám a seznam zřejmě taky. Kdysy jsem dělal s tímto testy a šlo to celkem v pohodě, takže jsem věděl že neztratí nic víc než jednu doménu a hosting si splašil někde tady v ČR za pár desítek korun/měsíčně. Koneckonců pokud nerozjíždíte minisites na WP tak stačí jen PHP. No nedávno mi psal ať se na to kouknu a teda koukal jsem slušně. Sice každé minisites tématicky úplělně jinde. Jako hlavní doména použitá nepoužitelná doména, kterou by jsem snad ani o SEDO parking neopřel, ale výsledky klobouk dolů. Na 20 subdoménách minisites se zisky prý 2000Kč/měsíc celkem síla. Monetizace backlinks, adsense, adfox, aukro + spousta dalších o kterých jsem nikdy neslyšel. Kluk to poslepoval celkem slušně. Celkem se mi líbilo jak se postupně vyvíjel od vícestránkových MFA na klasické minisites až opět spadnul k MFA minisites, ale teda udělané opravdu hezky. Reklamy jsou napozicované důmyslně a člověka podvědomě svádí ke kliknutí. Vyděl jsem tam i pár experimentů, kde vytvořil čtyřsloupec. Ve dvou byla reklama, v jednom text a v dalším linky, které byly obklopené dalším textem. Celé to působilo celkem zmatečně, člověk buď mohl zavřít stránku, anebo kliknout na reklamu. Prostě ideální MFA konstruované na BFU, kteří neumí používat tlačítko zpět natož otevírat odkazy na seznamu v novém okně.

S konečnou platností tak můžu říct, že jsem na vlastní oči viděl funkční vydělávající lowcost minisites/mfa postavené na levném hostingu a jedné doméně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Lowcost minisites pro newbíky”

  1. Neberes tady ty lidi jako konkurenci pro tebe samotného? Nebo furt vidis internet jako velke more kde je malo zraloku?

  2. Nejakych par stranok by si sem nehodil, aby sme sa mohli pozriet, lebo inak som sa z tohoto clanku v podstate nic nedozvedel.

  3. Pinball: mě stačí když mi doména vydělá cca 2,5 násobek renew. Prostoru je stále dost, hlavně protože nejvíc vydělávají lidé co jsou nejvíc na hraně a ta hrana se pořád posouvá a oni přepadávají přes okraj :)

    Marty: bouhžel, moc dobře vím jak to dopadá s MFA co vydělávají viz. babica a jeho MFAdobroty. MFA není jen o provedení ale i o tématu.

  4. Babica neměl vážně chybu. Větší peklo jsem nezažil na první stránce seznamu v tak krátkém čase (chudáci BFU) :-D Díky za další pohodový článek!

  5. Jako 2000 měsíčně z 20 webů na začátek dobré. Alo šlo by to ještě lépe.
    Viděl bych to, že je tam jeden tahoun a ostatní weby se jen vezou.

  6. Kluci, nevím, co to je za weby, ale mít z webu 3 koruny denně mi nepřijde moc dobré, zvlášť pokud jde o MFA.

Comments are closed.