Další rána pro directoglobal?

Directoglobal_penalizaceJak to vypadá tak directogeddon nekončí. Poté co se do jednoho z nejlepších reklamních systému na trhu jak pro publishery tak inzerenty pustil google lehkou GPR penalizací, to vypadá i na seznam. Je pravda, že pomocí reklamního systému directo se opravdu za pár set korun měsíčně dalo protlačit do seznamu snad cokoliv. Takže se vlastně ani není čemu divit.

Jak to ale s tou penalizací je doopravdy? Přeci jen u seznamu si člověk nikdy nemůže být ničím jistý. Spousta developerů podezírá seznam, že pro výpočet pozice webu používá náhodnou funkci podle aktuálního počtu poslanců v poslanecké sněmovně. Na jednu stranu se objevují zprávy něco zkoušíme na druhou něco nám vypadlo. Jenomže moc podobných náhod už zavání spíše novým pravidlem.

Osobně jsem nepozoroval nějaké propady pozic, ale na druhou stranu je pravda, že tam kde je DG mám celkem problém s srankem. Naznačuje to, že možná váha odkazů ze stránek kde je DG nebude zas tak velká. Na stránkách kde DG není je otázkou získání sranku 40 pár dnů a pak stačí přidávat pár odkazů a srank jde nahoru. Poslední přepočet, ale jakoby všem stránkám ubral 10 bodů. Což je samozřejmě možné. Dokonce jsem vyslovil hypotézu, že srank přitvrzuje, ale vzhledem k tomu, že sleduju srank hlavně na webech kde je DG (aby jsem mohl měnit cenu), tak je klidně reálná nějaká menší penalizace. Dokonce sem dostal penalizaci i na tomto blogu a ten si drží, i díky vám, velké množství zpětných odkazů. To samé potkalo i můj druhý blog kam se snažím psát fakta cn130.com. Možná nastal čas opravdu zauvažovat jestli to seznamu už opravdu nezačíná vadit. Přeci jen výsledky to ovlivňuje.

Normálně by jsem nad tím mávnul asi rukou, přeci jen klidně to může být tím, že se seznam prostě zamyslel, ale dneska na webtrhu jsem objevil diskuzi, kde se píše i o propadu návštěvnosti ze seznamu. To už by samozřejmě k zamyšlení bylo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

23 Replies to “Další rána pro directoglobal?”

  1. Tak pro Directo to teď vypadá špatně. Já už jen nechávám doběhnout reklamy a potom budu dlouho přemýšlet, jestli zůstat nebo ne… Uvidím, kolik bude nabídek ze stran inzerentů.

  2. Dva weby mi nedávno spadly ze SR 40 na SR 10. Directo je na obou. :(

  3. Psal jsem to uz na webtrh. SR mi klesl z 70 na 60 cca 23. kvetna podle mailu, nepridaval jsem ale nejakou vahu DG.. Od cca tohoto pondeli obrovsky propad pozic a samozrejme i navstevnosti.. DG uz je z webu pryc..

  4. Directo necham dojet a odstranuji.
    Z 5ti webu na kterem je directo nasazenu prumerny pokles navstevnosti o 200% to neni malo! A sleduji take sesazeni webu o 10pozic…

  5. Nemas nahodou vyskusane po akej dobe od odstranenia (alebo zamaskovania) directa sa vratia ranky?

  6. Ty pořád DG věříš? Mě to přijde, že jsi od toho čekal bůhví co, ale celý systém naprosto selhal.

  7. Switch: no stále na něm vydělávám celkem slušné peníze, takže očekávání to plní. Očekávání = vydělat peníze.

  8. jak jsem jiz psal, SERP se nemeni, je tam minimalni pohyb, jen u tech co jsem nasadil DG, letely o 10+ pozic dolu. Zajimave je, ze co sleduji na webtrhu, se to vsem stalo v pondeli, teda ten nahly propad navstevnosti a propad v pozicich.

    DG podle me udelal asi jedu chybu, a to ze do volnych slotu rval reklamu na sebe. Tim velice rychle seznam a google identifikoval, publishery :(

    Ted by chtelo zjistit zda advertiseri jsou taky nejak postihovani. Pokud ano, tak seznam nam dal navod jak znicit konkurenci…

  9. [citace]dneska na webtrhu jsem objevil diskuzi, kde se píše i o propadu návštěvnosti ze seznamu. To už by samozřejmě k zamyšlení bylo.[/citace]

    Nejsem si úplně jistý tím, jestli propad návštěvnosti ze Seznamu souvisí s DG.. Propadla se mi docela rapidně návštěvnost ze Seznamu asi na 10 webech, na žádném z nich DG nemám, nikdy jsem neměl a ani žádná pravidla Seznamu vědomě neporušuji. Abych se však přiznal, nejde o úplně informačně hodnotné weby, takže je možné, že Seznam prostě jen zlepšil algoritmus k rozpoznání spamu. V DG je mnoho webů, které se myslím svým charakterem podobají těm mým.

    K propadu došlo téměř ze dne na den a to o několik set UIP denně. Od té doby se návštěvnost drží na stejné úrovni jako v den propadu. Konkrétně se návštěvnost propadla mezi 14. a 15. květnem.

  10. Me u vice webu spadl Srank celkem dost. Navic DG neodpovida na dotazy (ohledne stale presluhujicich a nezaplacenych reklam) ani po urgenci, takze DG je asi jen stroj. Necham dojet posledni bloky a rusim.

  11. Pokiaľ z Directa budú kvapkať peniaze, ľudia to budú nasadzovať. Inak je škoda, že kopa ľudí zobrala prachy a po prvom prepade rankov odstránila directo aj funkčné ( a samozrejme zaplatené) reklamy. Vymáhateľnosť nulová :/

  12. weckho: ani jedna z tech stranek co mam penalizaci neni MFA, minisite ci spam. Jsou to obycejne stranky o celebritach, nebo o softech. Jedine co tam bylo bylo DG kod v plne krase, vcetne merice a upozorneni o nakoupeni a za kolik. Jinak me diky tomu taky upadlo vic jak 200 UIP.

    Podle me seznamaci se rozhodli DG weby penalizovat, stejne tak to dopadne u mlink. Takze vsude u tech strankach, co prodavaji zprostredkovane reklamu. DG na to dojede, protoze lidi zacnou kody vyhazovat, pokud maji prazdne sloty, popr, pokud prisli o fakt velkou navstevnost.

  13. mlink je cisty backlinks system to nema ziadnu sancu, tam ked pride penalizacia moze to rovno zavriet, tu keby islo len o ranky tak sa da este kupovat reklama pre navstevnost.

  14. Oooouuu, všechno je jinak. Seznam vylepšoval fulltext, a jak je videt povedlo se. propad zaznamenali vsichni i weby bez directa. Mozna by bylo dobre misto svadeni viny na directo se poradne podivat na ty svoje weby.

    BuBen: tohle má directo myslím ošetřené..takže pokud nekdo ukonci reklamu prachy dostanes zpet.

  15. “propad zaznamenali vsichni i weby bez directa.”
    ja som ziadne prepady webov pre ktore som robil seo nezaznemal, takze asi to nebude tak uplne pravda

  16. propady mam jen u DG. Ostatni jsou stejne. Neverim ze jde o fulltext v tomto. Nehazim nic na DG ale jsem skeptik.

  17. Tak samo že se to netýká všech webů, chtěl jsem spíš naznačit, že se tady nejedná o penalizaci directa ale o penalizaci urciteho typu odkazu ….

  18. Zaznamenal som ze mi nestupa rank ako by mal pred mesiacom by som mal kludne 40tku ale ako som skocil na DG tak mam 0 kupoval som odkazy

  19. – Také mě vadí, že do volného slotu dalo Directo reklamu na sebe.

    – Nevyřešilo by se to jako u TLA ručním vložením odkazu?

  20. @Bigdrobek: tú si môžeš odstrániť, musia sa zobrazovať len kupené reklamy.

Comments are closed.