Nedělní zamyšlení nad LLL.cz

premysleni.jpgNa české scéně se neděje zas tak moc věcí, aby mohla událost jakou je registrace, která navýší počet českých domén o 0,45%, jedním člověkem, zůstat bez povšimnutí. Stejně jako některé lidi zmate úvodní věta tohoto postu bude zřejmě i zmatena většina domainerů. Jedná se snad o Ahydův tajemný marketingový tah, který podle už nějaké podobné události povede k zisku, anebo má připravenou úplně jinou variantu. V tomto případě si musíme uvědomit, že Ahyde dělá trochu jiný biznis než většina z nás. Nejlépe by tomu asi sedělo slovo makrodomaining. On se nedívá na domény jako my. Neprohrabuje se nekonečnými seznamy a nevybírá jednu po druhé. Na tohle všechno má své lidi. Upřimně by jsem si dovolil tvrdit, že snad ani klasický domaining nedělá. Spíše operuje s investicemi, chcete li balíčky domén. Takže pro něj je těch 2500 .cz domén jen několik balíčků. Některé balíčky jsou rizikovější investice jiné zase méně. Všechny LLL domény jsou si ne rovné a jen velice málo z nich je použitelných. Když se kouknete na statistiky registrace jednotlivých písmen či kombinací brzo dojdete k závěru, že existuej způsob jak vybrat potenciálně zajímavé kousky a to v několika rovinách. Vzhledem k diskuzi pod články, které se zabývali touto, na český trh velkou investicí, je jasné, že pár lidí tady moc dobře ví o co Ahydovi šlo a co udělal. Dokonce se občas až nemůžu zbavit dojmu, že už teď se mu jeho, pro mnoho lidí, riziková investice vyplatila.

Co bude následovat teď? Nemám tu aktuální scan co zůstalo volné. Měl jsem ho naplánovaný, ale musel jsem upgradovat roboty pro jiný projekt, takže nebyl moc čas. Rozhodně jej ale udělám a zjistím co to vlastně ten Ahyde registroval. Celkem mě to zajímá. Všechny LLL domény si nejsou rovné. Některé jsou lukrativnější než jiné.

No nic dneska už to stačilo. Mám teď v plánu dokončovat jeden důležitý projekt.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Nedělní zamyšlení nad LLL.cz”

  1. Ahyde investuje cca 1,5M do nákupu všech 7,5k lll.cz a tím raketově vzroste jejich cena (umře nabídka :D a bude jen poptávka). Takhle vypadá manipulace trhem :D ROI jako kráva krátkodobě.

  2. Tak jak? Mám si nějakou regnout, nebo ne? S JVladaJ můžu souhlasit.

  3. Dle meho nazoru, slo z Ahydovy strany o velice chytry marketingovy tah. Proc by vykupoval vse. Regne si 2500 lepsich (hodnotnejsich!) LLL.cz domen, po registraci tech svych 2,5k domen to zverejni na svem hojne ctenem blogu (1000 navstevniku/den) s tim, ze za chvili budou vsechny LLL.cz vykoupeny, tak co si asi tak ctenar rekne?! “Ten Ahyde ma uspech a vypada to, ze vi co dela. Tak si jich taky par regnu, neco na tom asi bude”. Pak dokonce jeste zverejni seznam lll.cz, ktere nezaregistroval a jsou volne. No proc to ten chlap asi dela?:D dela vse pro to, aby tech zbylych 5000 lll.cz domen bylo zaregistrovany a jeho domenam to nekolika nasobnekrat zvedne hodnotu! Lidi vubec neresi, ze ty nejlepsi ma on a ze ty zbyle az na par vyjimek nemaji o moc vetsi cenu nez registracni poplatek, ale proste je vsechny vykoupi:D Bravurni tah Ahyde! Kongratz:)

  4. jvladaj- jj, tak to urcite je, je to pre neho lepsie. Ale nemyslim ze ho moc trapy ci tie domeny ludia vykupia, tak ci tak ma tie krajsie lll.cz a casom sa vykupia tak ci tak. To ze ostatny domaineri ich kupia je len maly bonus.

  5. A cim driv budou vykoupeny, tim dele budou rust na cene. V Ahydove podani jsou tyto domeny jak vino:D

  6. A taky proc by cekal dlouhou dobu, nez ty domeny budou mit vetsi cenu a platil treba 3 prodluzovaci poplatky, kdyz muze spustit “lavinu” a ty domeny budou mit vetsi cenu znatelne drive…

  7. Tak nerekl bych ze ma ahyde nejake pekne kousky, ono uz dost dlouho jsou pekne kousky vybrane, takze asi tak.

Comments are closed.