Slabší týden

PadajiciCenaTento týden je nějaký slabší. Ačkoliv jsem snížil cenu reklam na directoglobal nějak se mi nedaří je prodávat. Tradičně dělají největší problém IDN domény. Chodí jen nabídky na warez věci a ty odmítám. Ale níž jak 12Kč za GPR 2 opravdu nepujdu. Spíš přemýšlím že dám naférovku redesign a nasadím tam adsense nebo dám šanci adfox. Alespoň nějaké příjmy jsou lepší než žádné.

Když už byla řeč o adsence tak s ním stále více experimentuji. Po delší době se zase objevily hezké kliky na některé zajímavé keywordy. Sice na mém blogu přetrvává co klik to nic, ale na minisites to zas tak špatné není. Jen je celkem těžké tam stále dostávat nové návštěvníky. Většinu minisites co těd společně s adsense testuju tak má dost konkurenční obor a tak pozice ve vyhledávačích je spíše žádná. No v serii divize 001 mám zatím 14 minisites a pro další už mám koupenou doménu. Celkem chci mít v tématické divizi 50 minisites. Původně byly určené (až naberou ranky) pro directo, ale s přechodem na directoglobal se špatně prodávají sloty s dobrými ranky a nízkou cenou. Navíc adsense u některých minisites háže celkem slušný příjmy (srovnatelné s původním plánem pro directo). Uvidíme jak si povedou do budoucna, ale rozhodně by stálo za úvahu některé minisites rozšířit (pokud má minisites hezkou návštěvnost musí se toho využít).

Dneska jsem se také rozhodl pročistit portfolio domén, co se mi valí na webtrhu. Zatím hážu do aukce na webtrhu Tchajwan.info, Atheny.net a Cejlon.com. Moc se mi je nechce prodávat pod cenou, takže jsem nastavil možná na webtrh trochu vysoké reserve. Pokud se mi podaří je prodat tak budu v pročišťování pokračovat (pro tento měsíc by jsem rád prodal domény alespoň za 10K, ale rozhodně nechci prodávat pod cenou, otázkou je jestli mám dostatečně kvalitní domény k prodeji). Důvod prodeje je jednoduchý: Nějak nestíhám dělat minisites a stále mi přibývají domény. Musím se začít krotit, zvláště když teď vázne monetizace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Slabší týden”

  1. O nasadení Backlinks alebo podobnej služby neuvažuješ?

  2. Je to tak, je to na pikaču, bloky se již neprodávají tak lehce přes directo jako dříve. :-/

  3. xman: backlinks kromě toho že je cca 40% šance na penalizaci “krade” sílu odkazů. Spíš vsázím na adsense (žádné další odkazy = stránky neztrácí sílu). Nebo nasadím konkurenci pro directo jakmile se nějaká slušná objeví.

  4. Jojo, kde sou ty doby kdy byly všechny moje directo bloky vyprodané. Teď mi navíc končí všechny třímesíční sloty a nové se neprodávají. AdSense se mi sice nasazovat nechce, ale asi to tak dopadne

  5. Admin, Morasino: Třeba se již brzy stane něco co Vám s prodejem zase trochu pomůže… :).

  6. Vembl: už aby to bylo! :-) O víkendu jsem přemýšlel nad svým directo účtem jestli je trh už nasycený a začíná se stabilizovat?

Comments are closed.