Ahyde si hraje ve velkém

cartoon_goldminer.jpgNajít limit při scanování domén není problém, ale aby někdo našel limit při jejich registrováním tak to už musí být něco. Běžně se za den zaregistruje až 500 domén, ale pokud se podíváte na včerejší (30.4.2009) statistiky tak si všimnete, že někdo registroval 3014 kousků. Ahyde se na svém blogu přihlásil k tomuto činu. Celkem registroval 2500 LLL.cz domén.

Kluci z Eleffant Orchestra s Ahydem v čele nám tady převedli pěkně rizikovou investici. Do něčeho takového by jsem si neodvážil jít. Na druhou stranu za nějakých 500K získali ty nejlepší kousky co byly volné. Aby se tato investice vrátila budou muset prodávat. Co si budeme říkat parking LLL.cz domén je sebevražda. Co teda vlastně chtějí? Investiční domény teď mají problém jako nikdy předtím. Ceny LLL.gTLD padají a to s nimi obchoduje celý svět. Pokud by jsem měl investovat 500K tak místo .cz od godady.com dovykoupím LLL.me domény. Všichni vědí, že po vyprodání jejich cena půjde nahoru. Další možnost je ovládnutí trhu. Pokud bude mít někdo firmu nebo produkt co má tři písmena a bude chtít doménu jediná jeho možnost je obrátit se na EO.To se mi ale také nezdá.

Všechny tyhle teorie ale počítají z jednou věcí, Ahyde pro ně nemá reálné využití. Co si budeme povídat 200Kč je schopné minisites vydělat za pár měsíců bez další investice. Co když má nějaký tvořič minisites. Všichni kdo se dostali hlouběji do autoamtické tvorby minisites vědí, že lze víceméně vytvářet automaticky cokoliv mimo textu. 2500 domén tj. cca 2000 normostran textu na MFA anebo 12500 normostran textu na minisites. V takovém počtu není problém zainvestovat dalších 200K na originlní texty. Takže za 700K by mohl mít 2500 minisites, které celkem bez problému v takovém počtu vydělají 500K jenom na reklamě a backlinkách. Pak by ani nemusel mít potřebuje je prodávat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Ahyde si hraje ve velkém”

  1. LLL.cz je nejista investice, ale LLL.me jsou vyhozene penize.

  2. tak to bych souhlasil s domenistou (když pominu že takový nákup LLL.cz domén mi nepříjde nejlepší) tak je to pořád lepší než .me už z toho důvodu, že je to navázáno na nějaký i když malý trh (ČR) Kdežto .me domény mají oporu jen v jedné firmě, nemají žádný pořádný základ (s trhem v Montenegro se nedá počítat) jsou vytaženy nahoru jen pro uspokojení potřeb obchodníků s doménami, aby bylo kde dál investovat..

  3. hm, zaujimave, myslel som ze ahyde sa moc na cz neorientuje. No urcite lepsie ze kupil cz domeny ako prehrat to v pokeri.

    Kazdopadne sa mi to podla mna oplati, sice drago by na tom urcite postavil portfolio minisites, myslim ze ahyde to bude skor predavat :)

  4. Ahyde avizoval investíciu do CZ domén. Skôr by som ale očakával, že si bude vyberať pekné kúsky, než že investuje do 2 kufrov LLL.cz domén. Uvidíme časom či je to správna cesta.

  5. Mě to příjde jako skvělá investice. Prodá 5-10 LLL domén a má investici zpátky.

  6. No až budou všechny LLL.cz domény vyprodaný, tak vzroste jejich cena a časem bude už jen růst a růst.

  7. souhlasim s tim, ze vse kolem .me je dost velky hype.. montenegro je mala zemicka s tak malou kupni silou, ze se to snad ani ned brat vazne jako trh.. casem tahle manie opadne a ceny pujdou strmne dolu.. to se u CZ nestane, to je stabilni rostouci trh..

  8. Souhlasim se SMS… za domeny dal cca 600.000, kdyz proda slabych 20 domen po 30.000, ma to doma a to je cena celkem realna… vedlejsi efekt pripadnych minisate nebo parking webu, ktere ahayde ma k dispozici, je uz jen tresnicka na dortu….

  9. Nezapomeňte na to, že těch x domém musí prodat ROČNĚ! Protože za rok se bude tahle investice muset obnovit.

  10. No nevim .. LLL domeny jsou vetsinou pouzivane jako zkratky existujicich vyrobku/znacek nebo firem. Takove uz svou zkratku registrovanou ale vetsinou maji. Na LLL se tezko vybuduje jakykoliv smysluplny projekt (a kdyz uz tak takovy clovek nebude za nesmyslnou zmet tri pismen davat 30k).
    A to ze vykoupi vsechny LLL domeny? Jak tim vzroste jejich cena? Cena je primo umerna poptavce a nejsem si jist ze by zrovna tohle byly nejak mega poptavane domeny na ceskem trhu (myslim koncove uzivatele, ne domainery) – na rozdil od toho kdyz nekdo vykoupi vsechny slova uvadena v ceskem slovniku. A nesmi se to pomerovat s LLL.com kde je trh nekolikanasobne vetsi.
    Kazdopadne asi to nedelal jen tak bezmyslenkovite a nejaky plan asi ma, zas tak moc do toho nevidim a ani asi nechci

Comments are closed.