Hledáme low cost reklamu na directu v1.1

Nedávno jsem zkusil sjednotit cenu všech reklamních ploch, které prodávám přes directoglobal na 24Kč/kus. Bouhžel se ukázalo, že komunistický přístup všem stejně se opět v kapitalizmu neujal. Takže nastal čas vrátit se k osvědčenému (ale časově náročnějšímu) řešení. Co se bude prodávat půjde s cenou nahoru a naopak co se prodávat nebude pujde dolů.

Také jsem na podporu prodeje svých levných reklamních ploch vytvořil nástroj, který umožňuje hledat nejlevnější reklamu na directoglobal, který se stal celkem úspěšným (soudím podle počtu děkovných příspěvků a pravidelných přístupům).

Když si sečtu dva předchozí odstavce tak mi z toho vyplynulo, že musím dostat cenu svých reklam dolů a vylepšit nástroj. Takže si vezmeme největší dosavadní slabinu systému directoglobal a tou je neaktuálnost ranků. V databázi mám nacrawlováno 783 jejich webů (bral jsme jen funkční a v Kč). Připojím jednoduchý skript na alexa rank a za 3 minutky už má každý web dnešní alexa rank. Aktualizace GPR je také stará ještě před přepočtem. Se slzou v oku zavzpomínám na časy kdy měl můj blog GPR 5 a přidám skript na testování aktuálního GPR. Cca za 20 minut to bude hotové. SRank jsem koukal, že je v pohodě, není nutný nějaký agresivnější rescan. Než dojede scan upravím exportovací skript.

Tak hotovo. Pravidla pro export jsou stejná jako posledně + nějaká nová:

  • žádný junk na subdoméně nebo freehostingu
  • pouze stránky kde jsou volné sloty
  • nejlepší nabídky jsou v tabulce tlustě (doporučuji přednostně vykoupit ;))
  • domény, kam nikdo nechodí mají alexa rank 30 000 001 (resp. nemají žádný, ale nemám rád když nefunguje řazení)
  • domény s GPR 0 jsou i domény s GPR n/a

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Hledáme low cost reklamu na directu v1.1”

  1. Teď koukám, že u některých webů to hodilo alexa 0. Hmm jsem myslel, že je zakázáno mít více jak 1 directo reklamu na stránce. V dalším update už to to bude opravené.

  2. Admin: Zakázáno to není. Můžete mít na stránkách klidně i více slotů. Jenom musí být vloženy přímo a nikoli přes js nebo iframe.

  3. Vembl: pro velké servery určitě dobrý nápad, jen jsem s tím nepočítal ve skriptu (moje chyba).

  4. Neplanuje vembl spustit affiliate system na directo? drago by se jiste pekne napakoval:-)

  5. Já jen nechápu Vembla, ze neco takoveho neudela sam. Ikdyby to mel udelat ted natvrdo do toho co mu tam bezi. Byl jsem ochotny pochopit problemy na zacatku, i pote co trvaly snad cely mesic, ale tohle povazuju za uz naprostou neschopnost. Působí to na mě dojmem že je pro něj důležitejší seriál o miniportfoliu než directo.

  6. Md: Afil zatím neplánujeme, ale plánujeme zajímavější věci a vylepšení.

    Ošklivý sup: Problém je v tom, že já nejsem programátor, a tak prostě takovéhle věci neumím a musím se spoléhat na programátora. Momentálně připravujeme vylepšenou verzi katalogu a nasazení nové grafiky, následně pak úpravy admina (zpřehlednění a překlad do dalších jazyků, apod.). Drago udělal dobrou a užitečnou utilitku a rád jsem mu za ní zaplatil. Možná to kolega mohl udělat sám, ale soustředí se na vylepšování systému a opravu bugů, které se v takhle velkém projektu prostě objeví až při velkém zatížení. A pokud jde o ten miniseriál – nevíš co se mi v hlavě honí :) a brzy poznáš že to celé má velkou souvislost s DirectoGLOBAL.

    Přiznejme si upřímně, že nový systém nabízí mnohem více než ten starý. Je možná hodně robustní, ale je také bezpečný a i když také dochází k nějakým bugům, je v něm již dnes více uživatelů než ve starém systému.

    Již brzy představíme celou řadu vylepšení, počínaje novou grafikou a vylepšeným katalogem a konče přehlednější administrací s novými funkcemi.

  7. Kdyby jste radeji v directu udelali moznost nezobrazovat reklamu na directoglobal. lidi na mem webu absolutne nezajima kolik u me stoji reklama, je to pro vas sice zpetny odkaz, ale odrazuje to rozhodne vetsi projekty a tak je directo jen mfa warez mikrosite reklamni system – dost Vas to omezuje a mozna by to chtelo trochu premyslet.

  8. Karel: Ale vždyť ta reklama na directoglobal je reklama na tvůj reklamní prostor. Díky ní lidé přijdou na tvoji nabídku reklamního prostoru na tvých stránkách. Pokud by tam tohle nebylo, tak by se ti reklama prodávala mnohem hůř. Myslím si, že to není důvod proč v systému je málo velkých projektů. MFA a minisites jsou hodně vidět protože je v součanosti dělají všichni a myslí si, že zbohatnou prodejem reklamy přes directoglobal. Bohužel se to ale nestane, a tak budou postupně tyto weby odpadat. Pro úspěšný prodej reklamy v directoglobal je důležitá návštěvnost stránek a hlavně umístění reklamy.

  9. Karel: však ono to vyhnije samo. Spousta lidí časem odpadne a pouze úspěšní v systému zůstanou. Nelépe o úspěchu rozhodují kupující,kteří svými penězi rozhodují kdo přežije a kdo upadne do zapomnění. Desítky lidí, keří přemýšlejí, jak utratí svoje drahocenné kačky jsou mnohem lepší regulační prvek než jakákoliv limitní pravidla.

  10. Rozhodne nesouhlasim vemble. Velky projekt bych tam proste nedal. Odkazovat zadarmo na svuj prostor? proc proboha? Klidne to tam nechej, ale moznost vypnout to by rozhodne prospela a myslim ze velmi. Jen ja bych Ti tam pak nasypal klidne dalsich 20 webu navstevnost 500+ UIP ranky nad 70 SR a 5 PR, takhle se mi to nevyplati, nebot odkazuji na blbost, kdo vi neco o seo, vi, ze kazdy odkaz je dulezity a hlavne, aby mely do budoucna system smysl, nesmel by google a seznam jednoduse poznat co to tam je za dokazy. odkaz na directoglobal tak za chvili bude mit mizivou hodnotu, nebot nebudou nic predavat dale. Premyslejte – on google a seznam neni zas tak blby jak si dost lidi mysli.

  11. Vembl a neskusate spravit aj viac kodov ako len php? napriklad js atd, trochu krasi. :) Mozno to tam uz mate, a ja som si to nevsimol lebo som tam dlho nebol. Ale sam som skusal dat ten dlhy php kod na stranky php fusion a pisalo mi to errory tak som sa nato vykaslal.

    keby tie kody boli jednoduhsie, napriklad ten php by sa nacitaval na vasom serveri a vy by ste to uz len cez jeden link zobrazovali, myslim ze by to bolo lepsie. Avsak potom by to zase koderi ako drago nemohli upravovat :)

Comments are closed.