What the hell i am doing?

mad_scientist.jpgObčas se to prostě stane. Momentální nápad či myšlenka prorazí firewall rozumného myšlení a donutí nákladný pohybový aparát, aby udělal nějaký naprosto šílený projekt nebo realizoval nerealizovatelnou myšlenku. Většinou se to stává po návštěvě hospody, anebo pod vlivem návykových látek. Pak se objevují šílené projekty které v lepším případě nebudou mít vliv na budoucnost v tom horším prostě vytvoříte něco, co se všem tak neuvěřitelně líbí, že je až nereálné to zastavit. Většinou je to jako naschvál úspěšnější než vaše ostatní projekty. Osobně už jsem delší dobu v takovém stavu nebyl, takže se mi také nic nepovedlo vytvořit.Což je možná škoda :)

Já spíše mám problém, že se pro něco nesmírně nadchnu, hlavně pokud to nemá žádné řešení a pak se to pokusím dát dohromady. Už se mi pár věcí povedlo. Například projekt SCIA, který dokázal obcházet zabezpečení v prohlížeči a umožňoval tak vyplňovat přes iframe s použitím javascriptu hodnoty při registraci do vyhledávačů. Chvilku jsem přemýšlel, že by jsem to dále rozvýjel, ale přijde mi jednodušší udělat to třeba ve VB.net místo složitého javascriptového řešení.

Mám před sebou spoustu úkolů na kterých podle nálady dělám. Některé jsou natolik šílené, že většina lidí nevěří že něco takového jde vytvořit (generátor smysluplného českého textu na určité téma) , ostatní zase jen jednoduché věci. Stále mi uniká podstata dělání MFA. Jsem jak ti spoďároví skřítkové. Chci vytvořit MFA které bude brát návštěvnost ze sezamu. Google už se mi podařilo zmáknout, ale v tom seznamu ne a ne prorazit. Asi budu muset ve čtvrtek na domaining day někoho pořádně opít :)

Nedávno jsem koupil hezkou doménu kolace.com a rozjel na ní testovací projekt koláče. Zkusil jsem tedy udělat klasickou MFA stránku. Jedná se o simple MFA tedy menu je posunuté úplně vlevo dole. Místo něj do očí uhodí reklamní likny od google, které obsahují přesně ten druh odkazů co se dá snadno zaměnit za menu, 3 reklamní textové jednotky od adsense. Prostě vše připraveno podle klasicky cca 2 roky staré. Teda přiznám se až na to že tam je více receptů, klasika by měla obsahovat jen jedenu stránku, ale to už jsem si to mohl rovnou zaparkovat. Teď stačí počkat. Jenomže ono to nebude fungovat, ale bude zajímavé analyzovat to. Na rozdíl od geo projektů to nemám čím podpořit. No uvidíme.

Tento týden jsem si dělal menší propočty minisites, které mám napojené na directoglobal. Zatím moc lidí nepodlehlo nákupní horečce po přepočtu GPR, kdy jsou ještě ceny u dříve neorankovaných webů jsou stále dole, takže se dají nakoupit hezké GPR 1 – 3 odkazy za super ceny. Vyhledávání na directoglobal sice není nakloněno webům s nižšími ranky a nižší cenou, ale i tak jsem čekal že budu mít u některých minisite vyprodáno. Mám tam 2 weby s volnými sloty s GPR 3 za 24Kč/kus. 9 webů s GPR 2 také za 24Kč/kus. Asi si budu muset udělat nějaký plugin to WP, který bude weby s volnými sloty prezentovat přímo tady na blogu. Mimochodem jak stále odkazuju na své prodejní vlákno directoglobal reklam na webtrhu, tak jsem zjistil že už má GPR 1 :)

Teď když jsem u té své spovědi tak jsem nedávno koupil doménu pro kterou nemám projekt. Prostě čistě ze spekulanstkých důvodů. Rozhřešení nežádám, ale kdyby někdo měl zájem o doménu automapa.info tak mi můžete napsat PM na webtrhu s nabídkou. Ta si na renew určitě vydělá.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “What the hell i am doing?”

  1. tak ja mam presny problem:)
    Seznam jsem zvladl, google ne:(

    Kdyz jsi u tech projektu, mas vyhodu delas sam na sebe a vysledek muzes vzdy prodat. Horsi ti co jeste pri privydelku delaji 10-12 hodin pro nekoho jineho…

  2. Ja nie som grafik, ale tie templaty vyberáš hrozné :)

  3. whiter: to není template to je tabulka s jedním obrázkem :)

  4. To že je to template hrozné je právě to dobré.
    Pokud uděláš nějaký pěkný vzhled, lidé moc dobře vidí co jsou reklamy, mají přehled.
    Tady v tomto chaosu se chtějí prostě prokousat k dalším informacím, takže klikají na věci, které vypadají jako menu. A to je právě Adsense ;)

  5. Na kolace.com mas Adsense pamatujes na vyžadované upozornění ochrany osobních údajů?
    Nebo nezobrazuješ jejich reklamy na základě kategorií uživatelských zájmů?

    Pokud bys měl zájem můžu tě podpořit odkazem z webu: palacinky.net

  6. bjeta: mám to vypnuté, ale i přesto google vyžaduje, aby to tam bylo.

    Díky, ale měnit nechci Tohle je jen test nejedná se o seriozní projekt.

  7. ad Scia: nenapadlo tě udělat plugin třeba do FireFoxu – lištu pod adresní řádek? Tam bys jen klikal a vyplňoval. Žádný JS:-)

  8. Marty: sázka byla udělat to přes javascript :)

Comments are closed.