Připravte své MFA na nové adsense

Následující článek je pouze mým názorem, nemám přístup k detailním informacím jak to celé bude fungovat. Použil jsem pouze dostupné informace.

Takže už všichni víte co nás čeká. Adsense projde velkou změnou a kromě toho, že si bude muset google asi přikoupit dalších pár tisíc TB disků na naše osobní data se také změní politika zobrazování dat na našich stránkách. Takže nastal čas se na to připravit…

Je načase připravit se. Google má monopol a může si dělat co chce, ale mi se na to můžeme připravit a vydělat.

Takže si to nejdříve shrneme. Podle nového systému, který se má pustit 8.4 se budou sbírat informace o uživatelích a podle toho se jim bude zobrazovat reklama.

Zásek #1 – Připravte své specificky zaměřené MFA

Pokud máte specificky zaměřené MFA třeba na půjčky. Je ve vašem zájmu vypnout si v nastavení adsense tento druh reklam (Můj účet -> Nastavení reklam založených na zájmech (úplně dole) -> upravit). Důvod je jednoduchý. Pokud máte MFA založené na půjčky a dojde na něj člověk, který celé hodiny brouzdá po turistice, zobrazili by se mu sice reklamy na nejlepší zájezdy, ale to asi není to co hledá. Co když si zrovna potřebuje půjčit na nějakou drahou dovolenou? Na MFA chodí lidé protože něco konkrétního hledají a to by tam také rádi našli. Od toho přece MFA jsou. Jsou to v podstatě přestupné stanice mezi dobrou pozicí ve vyhledávači/dobrou doménou a inzerentem, který tak dobrou doménu nebo takové místo ve vyhledávači nemá. MFA jsou tu od toho, aby na nich byla reklama, která se váže ke kontextu ne k zájmům návštěvníka.

Zásek #2 – Weby o ničem s vysokou návštěvností

Znáte ty masové kousky, které mají obrovskou návštěvnost ale v podstatě jsou naprosto o ničem, respektive jsou to kopie jiných masových webů? Mám teď na mysli flash hry, citáty, vtipy atd. Už se majitelé kopii 1000her.cz nebo superhry.cz nemusí dále starat o popisky u her, aby jim adsense alespoň něco vygeneroval. Nově už se tam bude zobrazovat přesně to od čeho si šel člověk zarelaxovat. Určitě se jim zvedne clik rate to jsem si jistý. Určitě se jim zvednou i příjmy, které teď měli jako jedni z nejnižších. Takže majitelé masových webů vy nic neměňte a připravte se na pořádné příjmy ;)

Pokud si přečtete oba záseky možná už tušíte kam google směřuje svou snahu. Podle mě není dost místa pro “držší” reklamu, ale je hodně místa, které je nepoužitelné. Tento nový druh reklam umožní, aby “dražší” reklama pronásledovala návštěvníka i na stránky, které by jí normálně nezobrazily.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Připravte své MFA na nové adsense”

  1. A čo keď mám pod jedným adsense účtom špecifické (požičky) aj všeobecné weby (zábavné portály)?

  2. ad 1. Nepochybuju, že jedním z kriterií bude stále cena reklamy resp. ecpm, proto si troufnu říct, že to co tu píšeš příjmům nepomůže.

  3. Obávám se, že nejde o tak dramatický krok. Pokud já jsem správně pochopil Google, tak při generování AdSense budeme mít na výběr, zda chceme použít kontextovou reklamu či reklamu zájmově cílenou reklamu.

    Případně bude zájmově cílená reklama používána pokud nebude dost kontextové reklamy.

    Google by byl přeci sám proti sobě, když by využíval jen zájmově orientovanou reklamu. Ono totiž, pokud hledám půjčky tak skutečně potřebuju půjčit a v ten moment mě naprosto nezajímá, že se mi zobrazuje reklama na mou oblíbenou značku těstovin. A clickrate (=zisk google) by šel dolu.

    Naopak pro Google je přínosem monetizace uživatelů tam, kde se to nyní nedaří. Například weby poskytující služby (filehosting, elektronické pohlednice apod.)

  4. Bude stačit dát povinný textík do jedné stránky např. “Pravidla použití webu” nebo musí být texto text v patičce každé stránky?

  5. Ani ja nechápem ako to bude vyzerat bude stacit zmenit nieaké kanály?

  6. takze kdyz tam budu mit zvolenou jen kontextovou reklamu, nebudu tam muset ten text cpat?

  7. Reyden: musí to tam být i tak. Někde jsem to četl přímo v nápovědě na adsense.

  8. To je hezké, ale co tam mám dát? :) Nikde jsem to ještě neviděl a nikde to nepíšou.

  9. Taky by me docela zajimalo, co tam mam dat, nez bude pozde. Nema nekdo nejakou “sablonu?” :)

  10. to Pepe: řeším podobný dotaz, ale bohužel zatím bez úspěchu…

Comments are closed.