Hromadná nákupní horečka, aneb přiživme se

dolaryTakřka každý den se objevují možnosti jak vydělat peníze na internetu. Každý máme trochu jiný postup. Někdo sleduje aktuální dění na trhu a podle toho registruje domény, jiní zase hledají informace o připravovaných seriálech, filmech nebo pořadech. Důležité je vystihnout ten správný okamžik. Musíte si říct: Tohle bude bomba, to se bude lidem líbit. Pak musí okamžitě následovat registrace domény a vytvoření projektu. Jakékoliv zaváhání znamená ztrátu prestižního postavení na trhu. Pokud mluvíme o MFA znamená prestižní postavení na trhu registrace ideální domény (nazevporadu.cz nebo nazevvyrobku.cz), kvalitní design a příprava na linkbuilding. Jakmile se zvedne hledanost musíte mít dobré postavení ve vyhledávačích. Pokud začnete s budování MFA v době “zlaté horečky” než se dostanete ve vyhledávačích nahoru tak to potrvá a navíc asi neseženete kvalitní doménu. Přeci jen u nás se stále podceňuje type in. Hodně type in se totiž maskuje za návštěvníky ze seznam.cz (lidé dávají URL do vyhledávacího pole na seznamu). Vybudování kvalitní pozice na seznam není otázkou dnů.

Lidé se přiživují na všem možném. Pokud jsou chytří tak se o tom nikde nezmíní a díky tomu vydělávají peníze než na to přijde někdo “hloupější” kdo se podělí.

Pro domainery jsou zlaté horečky velice výhodné. Hlavně v poslední době se více internetový podnikatelé zaměřují na developování než prodávání domén. Proto stačí za zvýhodněnou cenu u godaddy nakoupit nazevporadu.com, .net, .info, .org (sleva je tam při hromadném nákupu stejných slov s odlišnou TLD opravdu značná.) a jakmile se pořad rozjede postupně rozpordat každou doménu zvlášť. Chce to vychytat dobrý okamžik, kdy je zrovna poprávka. Viz. legendární Babicovi dobroty. Ty snad už vlastní dneska každý developer :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Hromadná nákupní horečka, aneb přiživme se”

  1. Za svoju prestiznu domenu povazujem roming.cz (type-in je 50% navstevnosti), ocakavam aky to bude mat vplyv na navstevnost ked film pojde na niektorej stanici v TV, ci uz v CR alebo na Slovensku.

  2. Prekvapením pre mňa, je zatiaľ nízky počet projektov venovaných relácii “Ano šéfe”. Očakávam že ich bude s popularitou relácie úmerne pribúdať :)

  3. Enti: nemám, ted jsem trochu zaspal dobu :)
    BuBen: já se na to kouknul teprve včera a musím uznat, že se mi to celkem líbilo, na rozdíl od zmiňovaných dobrot.

  4. admin: Ano, sefe bylo vcera vyborne. Konecne nekdo ukazuje, ze vetsine ceskych kucharu staci vychodit skolu, naucit se gordon bleu (vetsinou to ani neumi napsat spravne) a provarit se do duchodu :)

  5. Ja to sledujem od prvého dielu (ten náhodou) keďže k téme mám veľmi blízko.
    A priznám sa, chvíľu som sa aj pohrával s myšlienkou projektu na túto tému. Nakoniec si ale počkám kedy sa objaví prvý predávajúci na webtrhu :).

  6. Ono je to možná taky tím, že se TV přesunulo na digitální vysílání a začalo(nebo v blízké době začne) hodně dalších TV stanic(barrandov, cool). Obě hlavní stanice(nova, prima) taky zacaly spoustu nových pořadů a seriálů.

  7. Zeb: Tak to zrejme jeste vetsinu seznam nezaindexoval. Od spusteni aukce na webtrhu mam v katalogu kazdy den snad nekolik webu na toto tema.

  8. Zlatá horečka jak pro koho , já mám zásadu nepřiživovat se na aktuálním dění ale dělat MFA na témata která budou i za 5 let aktuální ( kosmetika , zdravotnictví , finance ) , kde cena domény roste a návštěvnost jen stoupá .)

  9. Lol, Babicovy dobroty, tak to je dost vtipny, ta socka, ktera uci varit spagety s kecupovou omackou, vysokou navstevnout snad nikdy neziska.

Comments are closed.