Svatá válka na seznamu začala

“24. února léta páně 2008 se s požehnáním nejvyšších míst vydal seznam.cz na boj proti nemravnosti internetu, která se skrz jeho výsledky dostávala i k běžným uživatelům, jež o tento obsah nestály. Zástupy kacířů využívali svých dokonalých SEO technik a parazitovali na mírumilovných slovních spojeních, aby prosadili své nemravné stránky na přední místa ve vyhledávání na obecná slovní spojení. Bratrstvu seznamu však došla trpělivost a jejich hrdinný programátoři se rozhodli zasáhnout…”

exorcismus.jpg

Nový filr Rozpoznávání citlivého obsahu v akci

Nemohl jsem si odpustit trochu to tu oživit. Teď ale vážně. Včera vyšel na blogu fulltextu seznamu článek o nasazení filtru rozpoznání citlivého obsahu. Princip je jednoduchý. Není přípustné, aby se na některá slova zobrazoval adult obsah. Respektive aby se zobrazoval adult obsah pokud si o něj uživatel neřekne. S tímto naprosto souhlasím, ačkoliv by se podle úvodu mohlo zdát že nikoliv. Adultu je na internetu velké množství a prakticky není možné zadat cokoliv v kombinaci se slovem video a přitom na něj nenarazit. Jistě spousta webmástrů je naštvaných, protože si svůj adult biz budovalo právě na BFU ze seznamu. Ostatně jaký to bude mít dopad o tom už se dohadují webmástři na webtrhu, kde se původně debatovalo o tom jestli se seznam zbláznil, protože občas právě na adult dotaz házel podivné výsledky. Důvod proč to nefungovalo Yuhů vysvětlil, přímo ve vlákně. Můj tip o dočasném přetížení části servru nevyšel. Celkem by mě zajímalo kolik toho seznam snese. Podle Yuhů(a) se to nestalo už několik let.

Ale zpět k tématu. To co seznam udělal určitě hodně lidí naštvalo, ale je to očekávaný krok kupředu. Aby jsem pravdu řekl nečekal jsem, že by mohl být seznam až tak pokrokový. Možná to ten google nebude mít v budoucnu zas tak lehké ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Svatá válka na seznamu začala”

  1. perfektný článok, najmä zo začiatku…

    inak drago: veta …. respektive aby se zobrazoval adult obsah / nemalo tam byť adult stránky?

  2. On se ten seznam hodně snaží :) Všeobecně je dost výhodou že je lokální a že zatím vede….

  3. no jenze seznam blokuje uz delsi dobu treba naseptavac nezna slovo porno a vse co zacina ero.. Takze cenzura je tam davno. V usa delali experimenty kde si uzivatel vyhledavace nastavil v profilu svuj vek a jestli chce ilegalni obsah. Zajimave bylo to ze pouze starsi osoby dany obsah chteli blokovat. Osoby od 15-35 v 96% chteli kompletni vysledky. Seznam moc vyhlesavat neumi ale google ma pomerne vetsi problem kdyz zadate nazev nejakeho sw tak prvni stranka jsou cracky, 2-3 torrenty

  4. TO: PEDRO respektive aby se zobrazoval adult obsah / nemalo tam byť adult stránky?

    Lobogo aky je v tom rozdiel… :D tiez musis pisat same kraviny…

  5. Já jsem jedině rád, muj web na slovo “videa” skočil z půlky druhý stránky na 3místo první stránky :)

  6. cus.
    nejses ty nahodou “drago”, co kdysi chodil i na sk adult webmaster board?

    jak se ti dari po tech letech? jsem kdysi od tebe dostal nejaky dobry skripty, takze si te pamatuju.
    to si skoncil u cz adultu?

  7. tomas: jj jsem to já. Našel jsem si přítelkyni a nějak se mi blbě vysvětlovalo za co jsou ty šeky co chodím vybírat do banky :)
    Adult už nedělám vůbec, kromě pár parkovaných domén.

  8. vsak si ji mel rici, co delas, ne? money talks preci :-) taky jsem si kdysi myslel, ze ji to bude vadit, ale vubec ne

    jak se dari vydelavani na CZ webu ve srovnani s adultem? ted jsem objevil webtrh.cz, ze ktereho jsem se dostal na tvuj blog a celkem cumim, jak se bezny affilate/adsense marketing ci domenove spekulace rozmohli i v CZ.
    Az jsem si rikal, ze jsem mel v letech 2002-2004 za adult vydelky nakupovat CZ domeny :-)

  9. tomas: no je to uplne o necem jinem, aby jsem pravdu rekl tak mi to prijde tezsi nez u adultu. Neco objevim, rozjedu to a uz to nevydelava. Tak zkousim dalsi veci atd. Ale uprimne affilate adultu s nonadult se neda srovnavat. Snad zlata era aukra, kdyz zacinali 10Kc/klik + 250Kc registrace. To byl raj. Ted je to bida :)

Comments are closed.