Kterých TLD vlastníte nejvíce – vyhodnocení

graf.jpgTak jsem právě uzavřel další anketu na webtrhu. Tentokrát byla otázka: Kterých TLD vlastníte nejvíce. Účelem této ankety bylo zjistit zaběhnutost jednotlivých TLD mezi webtržníky. Můj odhad byl, že dominovat budou .info domény, pak .cz a nakonec ten zbytek. Vycházel jsem s počtu prodaných i neprodaných domén na webtrhu během posledních několika měsíců. Můj odhad však byl naprosto mimo. Jednoznačným vítězem se stala .cz doména. Získala celkem 58 hlasů z celkového počtu 95, což je 61% procent. Info doména skončila druhá s 16ti hlasy (16,84%), další je .com doména 11 hlasů (11,58%). Ostatní domény skončily dole. Zajímavé je, že ačkoliv zde byla možnost nevlastním žádnou doménu nikdo jí nevyužil. A tady už je kompletní graf udělaný pomocí Open Office.

Kterých TLD vlastníte nejvíce


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Kterých TLD vlastníte nejvíce – vyhodnocení”

  1. Pro mě to není žádné překvapení, že cz domén je nejvíce. Mě spíš (příjemně) překvapilo, že na druhém místě je info doména, čekal jsem, že na druhém místě bude com.

  2. ja som aj čakal že info domény budú mať také veľké zastúpenie,, a čo sa týka CZ tak asi, šak je to webtrh.cz … keby tam boli američania tak by asi vyšlo 85% com …

Comments are closed.