Proč někteří lidé prodávají čerstvé MFA

euro.jpgUrčitě jste se už nejednou podivovali proč někdo prodává čerstvě udělanou MFA stránku, nebo nabízí její vytvoření. Pročpak si tento člověk prostě MFA nenechá a nežije z pravidelných příjmů?

Inu existuje více odpovědí na tuto otázku. Může to být nerozvážná vidina rychlého zisku, nebo prostě peníze teď jsou lepší než potenciální zisk do budoucna. Upřimně udělat super výnosné MFA je velice obtížné. Většina z nich je schopna přinášet jen velmi malý zisk. Nejsou výjimkou třeba zisky 3 – 5USD/měsíc, nebo ještě méně. Jen pro zaplacení společných nákladů (hosting, šablony atd.) je často nutné mít MFA desítky. Prostě je jednodušší udělat za měsíc 20 MFA prodat je i s doménou za 1500/kus a o víc se nestarat. Ono udělat MFA je jen začátek, je nutné jej i správně napojit na internetový traffic a pak zvolit nejvhodnější metodu monetizace. Jak to správně rozjet může být další důvod proč někdo MFA prodává. Má základ hotový, ale neví jak dál. Tato varianta se moc nevyskytuje, spíše v místech kde je větší poptávka než nabídka. Na udělání dobrého MFA je nutná znalost v oboru, protože se prakticky vše (texty, šablona, onpage seo faktory) přizpůsobuje tomu, že MFA je tu od vydělávání peněz. Proto neplést s minisites, ty mají většinou informační hodnotu a snaží se často i o návrat návštěvníka.

Někdy se můžeme setkat s prodejem většího množství MFA nebo microsites naráz. Tyto balíčky mají často výhodu už zavedeného prolinkování a nějakou tu historii. Cena takovéhoto balíčku může být dost vysoká. Nedávno na webtrhu byl vydražen balíček 66 webů, které měli průměrný měsíční zisk 20K až 25K CZK za 400K CZK. Myslíte si, že by jednotlivé weby měli hodnotu 6K každý? Právě jako prolinkovaný a fungující celek je výsledná cena tak vysoká. Je nutné zmínit, že některé weby z toho balíčku mají velkou cenu i potenciál, ale je pravda, že takového tažného koně najdete v každém lepším balíčku. Chce to jen správně namíchat :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Proč někteří lidé prodávají čerstvé MFA”

  1. Udělat MFA je krok č. 1. Prosadit krok č. 2. Pokud se někdo krokem č. 1. nechce např. zdržovat, koupí hotové řešení. Jinak osobně pro balíčky, nebo balíky moc nejsem. Konkrétně 25k mohou udělat za měsíc 2-3 weby s časovou investicí (s ohledem na vyhledávače) cca 1-2 měsíců. Navíc na 2 webech si člověk vysleduje více, než na desítkách webů.

  2. taky to dělám .) A z vlastní zkušenosti vím že je pro mě výhodnější prodat MFA vydělávající 1$ denně za 4k ihned než čekat na 7k rok . Za ty 4k co vydělám ihned rozjedu těch MFA dalších 10 . A pokud jen 50% z nich bude vydělávat zase po měsíci ten 1$ tak je zase vezmu a prodám za 4k / kus což už je 20k k dobru . Sice tím člověk příjde o hodně peněz ale pokud to dělá opravdu jako bokovku tak je to naprosto ideální .) a potom už může být člověku jedno jestli web padá ve vyhledávání , lidi přestávají klikat atd .. tam je ta jistota a rychlý zisk :)

  3. Já jsem prodej jednoho MFA webu neviděl. Výhodné je jak píšeš, prodat balík, který generuje nějaký zisk. To už se cena pohybuje někde úplně jinde.

  4. To je zas otazka co je a co neni mfa. Ja tomu co delam a casto prodavam taky rikam MFA i kdyz to ma vetsinou automaticky aktualizovany obsah.. Proste to neni jen index.html s odstavcem textu a adsense :)
    Ovsem nevim co delas za MFAcka, me se zisk z jednoho drzi mezi 0,5 a 1 USD Denne – kdyz se moc neparam s linkovanim a “propagaci” Ale jsou to spis minisites no..

    Jinak delam weby od rana do vecera, takze neco prodam za litr kus (proc ne..) a neco si necham.. Uz ani nevim, kde vsude visi moje adsense kody :D

  5. K tomu prodeji bych řekl, že to nebyla typická MFA. Ty weby mají nadprůměrný design, některé z nich jsou spíše minisite (hodnocení hostingu). Jejich zisk je affilate a backlinks, což se mi zdá jako výrazně stabilnější příjem než AdSense. A celá ta síť má velký potenciál, výrazně větší než obvykle MFA mají, nový projekt se skrze takovou síť bude propagovat velmi pěkně. Cena je vysoká, 1.8 ročního zisku, ale zase tam vidím dobrý potenciál, kterému, když se člověk bude věnovat, nebo když to propojí se svými weby, může mít investici zpět za rok, třeba i dřív.

  6. 3×07: MFA je vše co je primárně dělané za účelem zisku ze zobrazování reklam. Zkratka Made For Adsense je pasé od dob co jeden klik je nad 1USD :)

  7. To znamena, ze google.com je MFA :)

    //btw. Linux je spatny a Wokna jsou nejlepsi :)

  8. Jeste me tak napadlo, vzdyt odpoved je jasna a jednoducha:

    Cerstve MFA se prodavaji, protoze na trhu existuje po tomhle zbozi poptavka.

    Nekdo si hold tu svou MFA farmicku neumi udelat sam, tak vyuzije moznosti skupovat nove mfacka a s temi si pak dal “hraje” :)

  9. Hmm, prodávat backlinky na backlinks.com je cesta do pekel…web vždy přijde o PR…i když někodříká, že ne, u mě je to 95 % webů, co takhle dopadlo…

  10. Lidi to prodávají i z jiných důvodů… Nemusí být trpělivý… Chtějí výdělek rychle… Neumí se soustředit na dlouhodobé cíle…

    Těch hypotetických důvodu je spousta…

  11. Zatím se mi rank propadnul jen u jednoho webu, takže bych to nějak zásadně neviděl. Krom toho, spadně rank, ale nic se reálně nezmění, takže adsense funguje dál. Takže žádný riziko, k čemu je rank, když ho nechci dál prodávat :)

  12. taky jsem rychle prodal web ivysledky.cz a ted toho lituju, je na luxusnich mistech ve vyhledavacich, vydelaval neco kolem 1$, ale lituju toho ted, mel by vyssi cenu a zisky take

  13. Juninho88: kolik byla prodejní cena, pokud to není tajné?

  14. “Nerozumím” moc některým vysvětlením. To, že člověk umí rychle a fajnově udělat někomu MFA nevylučuje, že nemá třeba dalších 10 svých, které šlapou. Programátoři kolikrát také nemají nóbl projekt, přesto na zakázku a na přání dělají super věci. Atd… ;-)

  15. to Marek: Jen tím chci říci, že adsense je stabilnější a jistější příjem než prodej BL pomocí backlinks.com…První měsíc 300 dolarů a další měsíc 50 dolarů, moc moc stránek ztratilo PR….

Comments are closed.