Optimalizace webu google vs seznam

Vždy jsem optimalizoval weby pro seznam, protože mi to prostě přišlo jednodušší. Nebyl problém za pár týdnů dostat web do TOP 20. Což je super hlavně u TLMFA (zkratka znamená TextLess MFA a jedná se o stránky kde není žádný text, pouze obsah generovaný přes RSS). Zvláště na slovní spojení kde není konkurence, nebo je dané slovo nové (používá se krátce) je prostrčení webu do TOP 10 celkem snadná a levná záležitost. Jenomže tento druh webů mě moc nebaví a poslední měsíc se orientuji na MFA, která mají nějakou hodnotu. Jak obsahovou tak informační. Většinou sice vystačí tak pro referáty žáků středních odborných nebo základních škol, ale to mi je celkem jedno. Teprve si toto prostředí oťukávám a sbírám zkušenosti. Od klasických MFA jsem přešel k microsites (3 – 5 podstránek) a dokonce vyzkoušel minisites (5 – 10 podstránek). Po zhruba dvou týdnech existence minisites, jsem začal pozorovat zajímavý jev. Seznam se na stránky kde se objevuje větší množství obsahu samovolně u většiny moc nechytá (je nutné zřejmě popostrčit stránku zpětnými odkazy, na druhou stranu u ne moc konkurenčních keywordů naopak stránka v pohodě přežívá v TOP 10), naopak google.cz bez nutnosti kvalitních zpětných odkazů (stačilo nasadit google analytics) stránku indexuje velmi dobře a to hlavně na slovní spojení obsažené ve friendly seo URL. Nebudu si na nic hrát stránky jsou sice primárně určené k poskytnutí textu na úkor % zastoupení keywordů, ale jinak všechny onpaga faktory jsou optimalizované na to co lidé hledají (title, description, url, <h1>). Prostě chci na stránku dostat lidi hlavně z vyhledávačů. V každém případě google předčil moje očekávání a každým dnem se nepatrně zvyšuje počet lidí, kteří moje microsites navštěvují.

Když to shrnu tak mi to přijde, že lidé co stojí za google snad nečetli žádnou seo příručku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Optimalizace webu google vs seznam”

  1. mě zase přijde evidentně líp optimalizovat pro google :) Na seznam se mi nikdy moc nedařilo… ale ono to bude i o tom že to asi neumim :)

  2. A nejlepší je optimalizovat pro oba :-))

    U googlu většinou začínající web dostane nějakej bonus ale pak spadne dolů… Naopak u seznamu jde mnohem rychleji dostat se nahoru…

  3. Já měl vždy problém s tím, že mi Seznam zaindexoval cca 100 stránek a dál se to nehlo třeba půl roku. Na googlu nemám problémy žádné. Ten Seznam mě docela se*e. Kvalitních backlinků mám milion a stejně nic.

  4. no ja si myslím, že celý vyhľadávač SEZNAM už dávno upadol, teda tí ktorý ho ešte používajú, nebodaj majú ako hlavnú stránku sú “OUT”. optimalizujem rozhodne pre google, v živote som nič neoptimalizoval pre seznam

  5. Zalezi na mnoha faktorech a konkurencnosti KW. Pravda je, ze na nektera klicova se slova v Googlu zobrazuji stranky, ktere v zivote SEO nevideli :)

Comments are closed.