Godaddy přináší .in domény

in.gifOd 19.1.2009 si můžete u společnosti godaddy.com zakoupit .in doménu. Rozšířil tak své portfolio nabízených ccTLD. Zatím jsem nezaznamenal nějakou větší kampaň ze strany godaddy.com na propagaci této TLD. V každém případě je to po .me další z domain hack domén, které si lze přes godaddy.com koupit. Cena je v současné době na 14,99 USD.

Co je vlastně .in doména zač? Jedná se ccTLD (country code Top Level Domain) Indie. Jelikož se jedná o druhou nejlidnatější zemi na naší planetě určitě je jejich doména zajímavá. V porovnání s .cn doménami se zde nemusíte bát, že vám někdo skonfiskuje doménu. Do roku 2005 nebylo možné registrovat doménu druhého řádu. Museli jste se spokojit podobně jako v Anglii s doménou třetího řádu. Než se uvolnila pravidla tak bylo zaregistrováno pouze 7000 domén. Na konci roku 2006 už bylo registrováno více jak 200K .in domén. Domény Indie nemají žádné omezení. Může je vlastnit kdokoliv. Doména není ve své domovské zemi moc oblíbená. Indové dávají přednost .com doméně pro komerční využití.

A co v ČR? V google je celkem 792K stránek psáno česky. Seznam jí automaticky neindexuje, což je nevýhoda. Co jsem namátkou koukal tak spousta top českých slov je s koncovkou .in volná. Bohužel drago.in není.

Osobně .in domény kupovat nebudu, ale mohl by to být potenciálně zajímavý trh zvláště pro type in portfolio. Sice budou kliky stát jen centy, ale zase na druhou stranu by to mohlo vyvážit množství. Přeci jen zde žije takřka 100x víc lidí než v ČR.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Godaddy přináší .in domény”

  1. jasně, ale je trošku problém orientovat se v jiný kultuře ne?

Comments are closed.