Minipřepočet google page ranku

google_logo_small.gifUž před pár dny jsem si všiml, že se na některých mích projektech změnil google page rank. Například na doméně landofice.com spadl ze 3 na 0. Důvod moc nechápu, protože doména jede už opravdu dlouho a navíc se na ní zobrazují jedny z nejlépe placených českých adsense co mám (průměrný klik se pohybuje na 0,07USD), takže nějaký ban či penalizaci moc nechápu. V porování s tím moje finanční MFA mají kliky za 0,03 – 0,04USD. Dále mi u domény cesky-hotel.cz spadl z 1 na 0, ale to bylo způsobeno tím, že jsem doménu odparkoval a nasadil na ní minisite. Podle zkušeností si stránka bude muset počkat do dalšího velkého přepočtu.

Co mě ale opravdu zarazilo je skokový nárůst pageranku u domény sazeni.biz. Zde poskočil z 0 na 3. Tu jsem si koupil zhruba před měsícem. Bral jsme ji za reg fee. Prostě byla volná. Jelikož vím jak to s .biz doménami je, tak jí neplánuji v brzké době prodat. Dál jsem na ní obsah a tabulkový design, který jsem splácal dohromady za pár minut. Prostě klasické minisite. Problém bylo, že jsem tam neměl v té době dát co za reklamu. Adsense nemá stránky o sázení v lásce, vzpomínám jak jsem musel odstraňovat reklamu z jakseozrat.info, protože byla v rozporu s pravidly adsense. A to se o propagaci alkoholu rozhodně nejedná, protože většina lidí, kteří to zkusí se upije k smrti. No nalinkoval jsem to jen na moji síť odkazů, aby stránka zvedala ranky hlavním projektům a víc se o to nestaral. Dneska opravdu koukám, kde to stránka mohla získat. Má jen jeden odkaz z článku o .biz doménách v ČR. Pochybuji, že by jeden článek, s page rankem 4, na kterém se nachází celkem 12 odkazů dokázal novou doménu vytáhnout na PR 3.

No můžeme si trochu zaspekulovat jestli chcete. Nedávno jsem se bavil s jedním webmástrem, který má přes 200 blogů postavených na wordpressu. Říkal, že byl na nějaké konferenci o SEO, kde se dozvěděl, že google začal přistupovat z hlediska přerozdělování síly odkazů u známých systému jinak. Například u wordpressu dokáže podle konstrukce stránky rozeznat, co je sidebar, obsah a patička. Díky tomu může odkazu v samotném příspěvku přidat na hodnotě, zatímco další části stránky “penalizovat”. Moc jsem tomu nevěřil, ale tohle vypadá jako důkaz, i když nevím proč se tedy GPR projevil až teď. Možná je spíš chyba na nějakém datacentru.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Minipřepočet google page ranku”

  1. No na jakseozrat.info uz mozes dat Adsense, tusim ze upravili pravidla o alkohole… Alebo sa to tyka len inzerentov? Sorry uz si presne nepamatam :)

  2. To s tým WordPressom a Google znie veľmi zaujímavo a pokiaľ by to bola pravda, bolo by to super. Ďalší krok k dokonalosti prideľovania GPR.

  3. Pokud to tak s WP bude, tak neni problem prejit na Drupal nebo jiny CMS.

  4. No me popadali ranky snad vsude. Vetsinou z 3 na 2 nebo 1, ale i za 4 na 2, kde jsem mel directo.

  5. k te domene sazeni.biz: PR ztratila kdyz na ni nic nebylo nejspis, a tedka se to zase obnovilo(kdyz na ni hodils obsah), ma minulost
    http://web.archive.org/web/*/sazeni.biz

    stalo se me to takhle castejc..typuji ze zase PR spadne a ukaze se az o prepoctu…

  6. swith: trochu hlúpa poznámka. Hádam sa nebudu sústredit len na WP.

  7. eMan: díky za upozornění, já když jsem se díval po registraci tak mi to hodilo nic nenalezeno. Asi na ní někde nějaké odkazy tedy ještě budou.

  8. ja som jeden pohyb nezaznamenal, akurat sa mi jedne web v google uplne prepadol. Môže za to zmena designu stránky, i keď všetko ostatné ostalo ? Texty atd uplne rovnake…

  9. je to bežná vec že sa web prepadá, je to hlavne ak na ňom prebieha veľká aktivita. Väčšinou to znamená ešte lepšiu pozíciu nabudúce

Comments are closed.