Když se godaddy zasekne

godaddy.jpgVčera jsem se rozhodl rozšířit svoji sbírku domén o nějaké geo domény. Jelikož je vše už slušně probrané a nějaké předpony i nebo e mě naprosto neberou rozhodl jsem se vsadit na poslední volnou část, která ještě není úplně vybrakovaná a to IDN gTLD. Jelikož poslední testy jak má rád seznam IDN domény dopadly poměrně zdařile. Sice web je na 137mém místě, ale opravdu tu IDN přelouskal a ve vyhledávání zobrazil zeleně (škoda že v IDN formátu a ne čárkoháčkově).

První věc, která mě překvapila bylo, že .com IDN geo domény jsou naprosto vybrakované. No co už. Tak zkusím info. No taky skoro nic volného. Takže přepínám na godaddy a bulk IDN search. Nakonec vybírám 8 domén na registraci. Celkově mě objednávka vychází na cca 59 USD, tak se poohlédnu po nějakém slevovém kódu. Nejlepší je na slevu nových registrací .org, .net, .biz a .com. Použiji jej tedy a čekám na potvrzení z paypalu a godaddy. Celkem platím o 10 USD méně.

Dorazí potvrzení objednávky.

Dorazí potvrzení z paypalu.

Dorazí chyba ?!?

———————————————–

Dear Ivan Sarkozi,

The following domain name has failed to be registered:

ČESKO.BIZ

Error:

We will evaluate this error and retry the registration
if appropriate.

If we are unable to successfully register the domain
name, your account will be credited accordingly. Please
allow one business day for the refund to be processed.

Please contact GoDaddy.com, Inc. if you need any further
assistance:
http://www.godaddy.com/gdshop/support.asp…

Sincerely,
GoDaddy.com, Inc.

—————————————————-

Říkám si že to je nějaké divné, protože itálie.biz (XN–ITLIE-YQA.BIZ) mi to vzalo naprosto bez problémů. Zkusím tedy ve whois zjistit co to s tou doménou je. Nejdřív zkusím robota co mám naprogramovaného a hodí mi to chybu D07 (to je kód kdy mám ban z IP adresy a musím ručně změnit IP adresu v konfiguraci robota). Si říká, že tohle se mi stalo naposledy když sem bombardoval whois při testování NNNN.biz domén. Ale jen takhle během jednoho pokusu to je podivné. Nechám si proto vyjet co to vlastně háže. A nehodí to absolutně nic. Jen takové to povídání + upozornění že data nemusí být aktuální (to bývá u .biz domén na konci). Prostě tam chybělo Not found: XN–ESKO-FUA.BIZ. Si říkám to je nějaká záhada. Jestli se nejedná o nějaký spor jako u gibraltar.info nebo island.info, které jsou už prošlé přes 870 dní ale nesmazané. Jednoduše jestli se nejedná o nějaký spor. Jelikož je už pozdě v noci tak na to kašlu a říkám si, že to snad zítra dodatečně zaregistrují nebo mi vrátí peníze.

Zhruba před hodinou koukám, že se zatím nestalo ani jedno. Záznam ve whois stále podivný. Jelikož se mi doména líbí tak se nevzdávám a zkouším dynadot. Mám tam nějaké kredity co vydělali zaparkované .cn domény, kterých se musím ještě do března zbavit, protože se mi nechce za každou platit renew přes 20 USD. No prostě si vyberu IDN a zkouším česko.biz. Jako jazyk vyberu polštinu (nabídlo mi to čínštinu, ale nechci aby se mi IDN doména do pár dní rozpadla) a dávám registrovat. Celkem čekám co mi to vypíše za chybu a ono to vyšlo. Doména je v pohodě zaregistrována.

Ponaučení? Když se něco nepovede jednomu třeba to zvládne někdo jiný dobře.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Když se godaddy zasekne”

  1. ako je to stými idn? Zadávam to s mekcenami ci musim používať tieto XN–ESKO-FUA specialne znaky?

Comments are closed.