Jak zhodnotit něco co je zdarma

Asi už jste si všimli jak někdo prodává odkaz na šabloně, kterou pak dá k stažení zdarma. Je to poměrně jednoduché řešení jak získat permanentní odkazy na mnoha stránkách. Osobně na tvorbu MFA webů používám různé šablony, které jsou zdarma a mnoha lidem, kteří sponzorovali vytvoření šablon tak zvedám ranky. A upřimně není to zrovna málo. Pokud vezmu například můj MFA Nokia Mobil tak titulní stránka má GPR 4 a skoro všechny stránky na subdoménách mají GPR 3. Ani se pak není čemu divit, že stránky na které odkazuje styleshout.com mají GPR 8 a jen google hlásí přes 27 tisíc zpětných odkazů. Mimochodem SRANK 50.

Toto je asi nejklasičtější forma zhodnocení něčeho co je zdarma. Ovšem poslední dobou jsem viděl i jiné zajímavosti na webtrhu. Někdo nabízí zdarma doménu, která za pár měsíců expiruje. Jedinou podmínkou je, že na ní chce mít zpětný odkaz na nějakou dobu. Upřimně řečeno může to být dobrá velice dobrá investice. Po posledním přepočtu GPR se objevilo hodně lidí, kteří získali GPR z 0 na 5 během jednoho přepočtu. Pokud by se to povedlo tak třeba odkaz z webu GPR 5 po dobu jednoho roku má celkem slušnou hodnotu. Třeba backlinks je prodávají za 9 USD na jeden měsíc a to mají ty nejmenší ceny. Takže odkaz v hodnotě 2000Kč už je zajímavá záležitost. Upřimně kdo by nezaplatil .cz doménu na dva roky (cca 600Kč) někomu kdo mu za to udělá 2 roky reklamu na webu GPR 4? No spíše by jste požadovali nějakou reklamu než odkaz, ale i tak to jako investice nezní špatně.

Když si to shrneme tak v podstatě místo peněz dáváme jinou hodnotu, která může být lákavější než peníze, anebo prostě nemáme peníze, ale máme čas (tvoření šablony) . Určitě přijdete i na množství jiných způsobů jak něco darovat a přitom za to dostat víc.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Jak zhodnotit něco co je zdarma”

  1. ja som uz davnejsie rozmyslal nad nakupom odkazu v sablone, ma to vsak aj svoje neduhy. Okrem toho ze na DP si tieto auckie celkom lacne okolo 25 dolarov bin, su tie designy povacsine otrasne a je tam aspon 4-5 odkazov, ktore sa daju lahko odstranit. Horsie je to ze ta sablona uz naozaj urcena len na predaj odkazov, ktore zaberaju celu paticku. Otazne je aj ci sa to oplati kupovat len kvoli pageranku kedze ten je dobry len na predaj no a na to moc vhodne weby ani nemam, blog si nechcem moc zasierat. Jedine take vychodisko je ak by sa do sablon dala vlozit aj cela fraza pre ktoru hladame lespie pozicie. Stale je to vsak loterie, sablonu si moze stiahnut 100 ludi a potom zapadne prachom. Rozmyslam ale ze si takyro odkaz kupim odradza ma ale pocet predavanych odkazov, aukcie na webtru su o niecom inom. Odkazov je tam menej, templaty su krajsie ale aj ceny o dost vyssie.

  2. jo, nad tímhle jsem přemýšlel už dávno… asi udělám vlastní freedb layoutů :/

  3. Já už tímhle způsobem udal prijmy.info, zamilovanesms.cz a animace.info, tak jsem zvědavej, co na tom vytvoří ;)

  4. Na googlu to může mít dobrý vliv, při optimalizaci na nějakou konkrétní frázi, ale taky to asi neskočí hned, bude to spíš long tail.

    Taky už jsem nad tím uvažoval, takže, jestli má někdo zkušenosti, klidně se podělte :-)

  5. S tymi odkazmi v sablonach by som bol v kazdom pripade opatrny. Predaval som podobne sablony na DP asi 2 roky dozadu, no potom vsak prisiel obrovsky rozmach, zacalo sa to robit vo velkom a ludia uz cisto mysleli len na financnu hodnotu veci a pridavali viac a viac linkov (vtedy odkaz nestal $25 ako hovori Tom@s ale kludne aj $150), no viem, ze potom Google proti tomu spravil nejake opatrenia a mnoho ludi co mali kupene linky vo footroch boli penalizovany. Neviem ako to je teraz a na zaklade coho ta penalizacia bola uplatnovana, ale mysim si, ze pokial je tam len maximalne 1 odkaz na tvorcu sablony tak je to ok, ine nerelevantne “spamovo” sa tvariace odkazy by som bral ako varovny prst na penalizaciu. Ak vsak niekto urobi test ako to je teraz bolo by to zaujimave zistenie.

    Zabezpecit slusne stiahnutie pekneho templatu nie je problem..

  6. To darovani domen ma jeden problem: Co se stane, kdyz tu domenu odkoupi treti osoba a nebude chtit linkovat? (Zadna rozumna treti osoba nebude chtit.)

    Je lepe definovat casove obdobi, po ktere se musi linkovat, napr. rok, maximalne dva.

  7. Ahoj a nevšiml sis u těch domén ještě jednoho trendu. Je to nejlevnější nákup zpětných odkazů vůbec :). Ty domény určitě neexpirují za pár měsíců, ale většinou skoro přesně za rok. Všechny mají něco společného, tím je, že jsou .info a registrar je GoDaddy.com, kde taková backlink .info doména stojí $0.99 :)

  8. ja som cel tiez kupit par info a takto ix rozdat :D kazdopadne za 1 dolar je to zaujmava ponuka :D

  9. Domenista: Já mám v podmínce minimálně rok
    Ciman: Jenže obnovení domény info stojí u godaddy asi $8, takže tak ;) U nových domén okey, u starých a nevyužitých nic moc ;)

  10. Je treba se zamyslet, kdo “kupuje” takove domeny (zdarma). Je to nekdo, komu je lito zaplatit 200 nebo 400 Kc, radeji se zavaze linkovat po nekolik let…

    Nekdo komu se nechce do vlastniho projektu investovat ani 10 Kc na mesic, musi asi svemu projektu hodne verit.

Comments are closed.