Google Page Rank přepočet detailně

google_logo_small.gifGoogle nezklamal a nadělil nám do nového roku přepočet GPR. Takže pokud jste si u svých projektů ještě nezkontrolovali GPR tak to doporučuji udělat. Přeci jen ještě stále má nějakou tu váhu, hlavně při výměně odkazů a po SRANKu je to u českých webů jedno z nejdůležitějších hodnocení.

Všichni už o Google Page Ranku určitě víte, že je to jakési hlasování o kvalitě stránky pomocí externích odkazů. Čím víc odkazů na web máte tím větší GPR bude.

Spousta lidí si myslí (je to hodně zažité) , že google dělá přepočet jednou za cca 3 měsíce. To však není pravda. Google Page Rank se pro stránku přepočítává průběžně. Jednou za 3 měsíce pak dojde k aktualizaci servrů, které poskytují toto číslo. Google Page Rank se přiřazuje každé stánce zvlášť narozdíl od Alexa ranku (ten se přiřazuje doméně). Sledovat jej můžete pomocí Google Webmáster Tools. Detailně to popisuje Tom@s na svém blogu o doménách. Doporučuji přečíst i diskuzi pod článkem. Když to shrneme, tak na jedné ze záložek google webmáster tools naleznete distribuci GPR (Hodnocení PageRank vašich stránek na Google). Zde je do 4 sloupců rozdělený celý váš web. Dosud nepřiřazeno jsou zaindexované stránky na které nebyl proveden přepočet odkazů. Nízká jsou stránky s GPR 1 až 4, Střední je GPR 5 až 7 (7 je odhad, mám nejvíc stránku s GPR 5), Vysoká bude pak ten zbytek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Google Page Rank přepočet detailně”

  1. Josef: Gratuluji, buď rád a nějak to využij. :-)
    Jinak pro mě přepočet dopadl dobře, zaindexovaly se všechny moje nové stránky.

  2. Na všech měřičích GTPR mi ukazuje jeden web 4/10. V Google Webmaster Tools mám vybarvenou část sloupečku s hodnocením “střední”. Myslíš, že můžu očekávat při příštím updatu pětku?

Comments are closed.