Je čas zařadit při tvorbě MFA 2ku

programming.jpgUž mám nějakou tu představu jak dělat hezké MFA weby. Co jednotlivé stránky musí obsahovat za prvky a tak nadešla doba některé zbytečnosti, které zpomalují celou tvorbu prostě vynechat. Takže nastal čas sáhnout po starém dobrém PHP a začít tvořit funkce, které by mi zjednodušili práci a vygenerovaly na základě vstupních dat s použitím šablony jednoduché vícestránkové MFA. Jelikož se MFA skládá z více prvků, které musí být za každých okolností přístupné nejen s hostingu, ale i třeba odlišného serveru bylo nutné hned do začátku na to brát ohled. Proto všechny reklamní a odkazové prvky se do vygenerovaných MFA stránek jednoduše inkluduji, resp. se inkluduje jeden soubor, který se pak postará o reklamu na stránce. Tyto soubory pak můžou komunikovat s jiným serverem a zobrazovat data podle potřeby. Změna se promítne díky inkludování do každé samostatné stránky MFA. Může to znít jako samozřejmost, ale je nutné se připravit, že v budoucnu bude potřeba měnit prvky třeba na 10 MFA stránkách naráz. Ideální je pak změnit obsah jednoho souboru a ostatní si to už nějak přeberou. V čem ale MFA Factory (tak jsem skript na generování pracovně nazval) přináší užitek. Především se pomocí přídavných funkcí postará o automatické generování description nebo keywordů. Upřimně nezdá se to, ale právě keywordy mi dali nejvíc zabrat. Jednoduchá funkce která vezme řetězec, spočte výskyt opakujících se slov a pak zobrazí třeba slova o minimálně délce 4 znaky a výskytem 2 a více. Celkem mi trvalo 30 minut jí dát dohromady a to mě ještě čeká v další verzi jí upravit tak, aby ignorovala spojky, částice a další balast.

Co teda zatím MFA Factory umí? Vloží se do ní text a vybere šablona. Následně vygeneruje podle parametrů MFA stránku. U té se potom musí změnit jen už zmiňované inkludované soubory, aby stahovali data odjinud nebo zobrazovali určitou reklamu. Zatím vše musím ještě pořádně otestovat. V každém případě mi odpadli věci jako vybírání keywordů, psaní unikátních description pro každou stránku, vkládání textů do šablony. O tohle všechno se postará MFA Factory. Další automatizace bude zaměřená na registraci do katalogů. Přemýšlím jestli by šlo udělat menší aplykaci, která bude v iframe zobrazovat přidávací stránku katalogu a do ní přes javascript vyplním už připravené údaje, ručně přidám bezpečnostní kódy a odkliknu. Pokud by jsem znal jména jednolivích elementů formuláře mělo by to jít (nevím ještě jsem to nezkoušel). Urychlilo by to registraci do katalogů počítám na 20 sekund každý.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Je čas zařadit při tvorbě MFA 2ku”

  1. Koukám, že procházíme podobnými fázemi, já míň laboroval s vyhledávači, ale MFA CMS jsem si psal už asi před dvěma měsíci :) Ale zasekávám se na vytváření obsahu.

    Jestli budeš hodlat nějak pokročit s tou registrací do katalogů, tak se kdyžtak ozvi. Já už na tom něco zkoušel dřív, tak to můžeme dát dohromady :)

  2. Mas pro kazdou MFA stranku domenu 2.radu nebo to delas na 3. ?

    delas jen CZ MFA nebo i anglicke? :-)

    dik za odpovedi a mej se

  3. Pierre: Já ted zaplácávám domény, které nechci nechat expirovat nějakým obsahem, aby si na sebe vydělaly. Všechno CZ.

    Dr. House: určitě ne :)

    Martin Hujer: já už jsem to kdysi zkoušel a nefungovalo to, na něčem sem se zasekl, ale nepamatuju si na čem :)

  4. problem budes mit pravdepodobne v tom, ze ze stranky, kde zobrazujes iframy nepristoupis k obsahu v danem iframe. Protoze to bude blokovat prohlizec kvuli “bezpecnosti”. ;)

  5. Pekna myslenka, trosku se taky podelim o nejaky info.

    ja stale balancuju zda tvorit ve vetsi mire MFA/Aff (furt pri spocitani stravenyho casu a vydelku vychazi lip AFF), kazdopadne se to bez systemu nejde. Chce to totiz flakat rychle … pridas domenu do VirtualHostu, nasmerujes na system, v tom uz si jen zalozis profil pro danou domenu, layouts, obsah, reklamy…

    S tim robotem na vyhledavace/katalogy jsi na dobry ceste ;D , ono bez velice rychli registrace neni sance to delat ve velkym …

    Cesta nevede az tolik pres iframe jako spis pres fSocket a hold si prolist treba ty cesky katalogy a vytahat si z nich info o formech.

Comments are closed.