Jak na nejrychlejší indexaci google

Takže pokračuji v odpovědi na stále se opakující otázky na webtrhu. Tentokrát jak donutit google k co možná nejrychlejší indexaci stránek.

Existuje pro to několik naprosto legálních pomůcek, které překvapivě nám google nabízí. Google má rád co si může osahat. Proto mu to ulehčete a budete mít po starostech.

Google Webmaster Tools

Vytvořte si na google účet a přidejte si službu google webmaster tools. Přidejte si svoji stránku do profilu. Teď musíte projít ověřením. Buď tak že si do stránek nahrajete vygenerovaný kus kódu anebo si nahrajete na svůj server/stránky speciálně pojmenovaný html soubor. Já používám tu druhou variantu. Poté odkliknete ověření stránek a máte přístup do administrace. Zde si ve statistikách můžete prohlédnout kolik toho google nacrawloval za den a které slova na vaší stránce jsou dominantní. Důležitá část je ale možnost nastavit si sitemap soubor. Najděte si na internetu nějaký sitemap generátor. Zadejte svoji stránku a vygenerovaný soubor pak nahrajte ke svím stránkám. Odkaz na tento soubor pak dejte do google webmaster tools. Za několik hodin jej procrawluje google a můžete vidět i ve statistikách kolik stránek z něj už prošel a zaindexoval.

Google Analytics

Jedná se o luxusní počítadlo návštěvnosti made in google. Kromě toho že jeho instalace je opravdu primitivní a výsledky z něj naprosto úžasně pomohou při seo optimalizaci má i sám google přehled o aktivitě vašich stránek. Podle jednoho mého seo projektu na kterém jsem to testoval (1300 vygenerovaných html stránek, každá měla GA kód) stránky na které přišel alespoň jeden člověk pak prošli indexací. Google dodnes (cca 3 měsíce) nezaindexoval stránky kam se nepodíval alespoň jeden člověk.

Google Adsense

Adsense používá vlastního crawlera, který prý nemá nic společného s googlebotem. V každém případě než se začne objevovat adsense na nové stránce tak si jí adsense crawler pěkně poošahává. Provedl jsem podobný test jako v předchozím příkladu. Pokud nějaká stránka vykazovala započtené imprese tak se pak stránka objevila v indexu google.

Takže jestli chcete rychlou indexaci od google tak mu podejte ruku ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Jak na nejrychlejší indexaci google”

  1. Pěkně ses rozepsal takhle po ránu. Pro mě sice známá věc ale určitě dobře napsáno pro dokola se ptající newbies :)

Comments are closed.