Lukrativní doménové pozemky

Už je to nějaký ten pátek co jsem si začal hrát s MFA weby, které mají nějaký ten obsah. Po dnešním přepočtu sranku se konečně některé MFA weby dostali do indexu a popředí. První vlna jednostránkových webů se sice drží stále drží ve vyhledávačích dole, ale to je způsobeno tím, že jsem prostě koupil úplně novou doménu a dal na ní obsah. Takže zatím se snaží navzájem si zvedat ranky. Mno úspěšně se drží na sranku 10. Teď mi trochu chybí, že už se to nepočítá nějak pořádně, takže progress se špatně určuje. Předtím stačil dát odkaz na nějakou stránku a za pár dní poskočil srank třeba o 1, takže bylo jasné, že jsem se vydal dobrou cestou, nebo prostě že se vůbec něco děje.

Ale nejchtěl jsem teď zde psát o tom jak se vede mému MFA pokusu, spíše jsem se začal uvažovat nad tím, jestli by se nedali postavit úspěšné vícestránkové MFA weby na už hotových projektech o které se už původní majitel nechce více starat. Upřimně mám pár domén na kterých kdysi dávno nějaký projekt šel. V současné době jsou zaparkované. Zisk z parkingu však není nic extra a tak by stálo za to to nějak využit.

Takže si to ujasníme. Vezmeme doménu na kterou už vedou odkazy, má i nějaké ty ranky, které se dají okamžitě využít. Doplníme nějaký smysluplný obsah a dodáme reklamu. Celé to vypadá na první pohled jednoduše, ale už nějaké zkušenosti mám, takže vím že může nastat několik záseků:

– náhlá změna obsahu a vlastníka, zvláště u nové registrace = sandbox. Takže pád GPR a nemožnost nasadit například v poslední době oblíbené backlinks.

– stránka měla předtím nějakou strukturu na kterou vedou odkazy. Pokud používáte adsense, tak na neexistujících stránkách i když je máte přes .htacess přesměrované na hlavní nebo 404 se nebude zobrazovat. Je to odzkoušené a ve vašem adsense účtu v diagnostice stránku bude neexistující stránka zablokována.

– těžko se tyto stránky hledají a je často dost nákladné je získat.

Faktem ale je, že pár opravdu hezkých stránek se do týdne dá koupit za pár dolarů například přeš TDNAM.com. Godaddy to navíc většinou tak pěkně udělá, že stránce nezmizne její věk, což se dnes může hodit například na seznam, zvláště u subdomén.

V podstatě se trochu mění celý způsob monetizace MFA webu. Zatímco u klasické máme v hlavě většinou co chceme udělat a podle toho si přizpůsobíme okolnosti (koupě domény, subdoména) taku tohoto postupu se musíme přizpůsobit právě koupené doméně. Osobně to chci zkusit. Koupit nějakou pěknou doménu s ranky a návštěvností a udělat na ní vícestránkové MFA. Včera mi jedna doména utekla. Na poslední chvíli její cena vzrostla přes můj testovací rozpočet. Takže doufám že dnes budu mít více štěstí. Určitě dám vědět jak jde budování MFA na lukrativním pozemku :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Lukrativní doménové pozemky”

  1. Změna vlastníka není až takový skok, který by znehodnocoval web, jenom to oddálí cíl (výdělek). Jakmile už na web vedou odkazy, tak i když je vyhledáváč (Herr Gogol) dočasně jakoby nevidí(blbost), tak je po chvíli vidí (naskočí rank). Vybudovat rank na znovuobnovené doméně je lehčí než na nově vytvářené, kvůli zpětným odkazům.

    Pozastavil jsem se nad každým odkazovým růstem ranku u Herr Verzeichnis. Je zajímavé, že k podobnému výsledku jsem došel také. Na stovku zpětných odkazů zareaguje Herr Gogol někdy jenom vlažně, ale Herr Verzeichnis tě katapultuje do nebeských výšin.

  2. Jj davej zpravy jak se dari, myslis ze to s tim starim domeny je to tak horke?

  3. Ja mam zkusenost s godaddy, ze jsem si koupil domenu, zmenili me na noveho majitele, stari domeny me smazali :(

    Jinak s PR: ten se u predavanych stranek chova prapodivne, aspon u me. Jednou mi to shodilo rank hned po prevodu, podruhe mi rank vydrzel 2 mesice a web sel do sandboxu (nepouzival jsem backlinks) a ani nebylo moc zpetnych odkazu.

  4. Dotaz, je měsíční příjem z webu s adsense – cca 240 dolaru – velký nebo malý? Nemám srovnání, mám jen jeden webík.

  5. Petr S. : No není to špatné, záleží na procentu prokliků, ale mě by to stačilo :-)

  6. Přesně tímhle způsobem pracuji v současnosti já, až na to, že se soustředím na weby typu ic.cz , wz, blogy, u kterých je výzva, k darování webu z důvodu nedostatku času. Pár webů už jsem takhle zadarmo získal. Celý web jsem pak smazal, nasadil WP a postupně doplňoval původní obsah (texty, soubory..) Nevím, jestli tak šli ranky do háje, protože jsem zatím žádné nezískal tímto způsobem (snad se ještě dnes podaří), ale šlo mi o návštěvnost, která nespadla, ba se dokonce zdvojnásobila. Rozdíl je také ve vyhledávačích. Já žádnou propagaci nedělal, přesto je na 6 místě v googlu na hlavní klíčové slobo, narozdíl od podobného webu, který je bez historie a ve vyhledávačích bez propagace v nedohlednu.. Takže ano, tímto způsobem se dá hezky vydělat, brzy přejdu z přejímání na kupování webů =)

  7. Ja nevim, jak to vsichni delat, ze mate adsense. Ja uz se o to 2x pokousel u stranek, kde byl normalni nezavadny obsah, zadne jine reklamy ani nic podobneho a pokazde mi prisla z Google odpoved, ze bohuzel neschvaleno.. kdyby aspon rekli, co je spatne:( achjo

  8. Doménové stáří má v současnosti stále větší hodnotu, je to vidět i na GPR – u starších domén je větší. Samozřejmě je to i odkazy apod., ale stáří je jeden z faktorů.

Comments are closed.