Hmm co je to facebook?

Tak jsem se dneska registroval na této službě. Už delší dobu jsem se na tuto službu chtěl jít kouknout detailněji. Celý proces urychlil BigLebowski z webtrhu, když založil nějakou skupinu. Jelikož v davu se operuje nejlépe tak jsem usoudil že nastal čas ukázat svou tvář :)

Registrace klasika, nic extra. Vytvoření profilu trvalo chvilku a pak jsem se zamyslel. K čemu tohle celé vlastně je? Vím jen že se pomocí toho dá rozpoutat občanská válka, zničit někomu život, najít nové spolupracovníky a spoustu dalších věcí. Mno ale co já s tím? Co tam budu dělat? Nikomu život ničit nechci, občanskou válku neplánuju a spolupracovníci mě vždy akorát přivedli do problému.

Pro začátek jsem doplnil profil a přidal se do skupiny webtrh. Teď přemýšlím co budu dělat dál. Budu muset zjistit co se vlastně na facebooku dělá. Nějaké nápady?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “Hmm co je to facebook?”

  1. Taky jsem to před časem vyzkoušel, nicméně jsem v tom nenašel nic hlubšího, než sharovaní čehoholiv… Demografickou skupinu bch odhadl tak na 14-25, školáci, co si posílají fotky, vidí ve svém profilu co jejich kámoši právě poslouchají za muziku, co právě shlíží za video, nebo na jakou stránku se zrovna dívají a samozřejmě se pochlubí svému okolí ze světa internetu. Přijde mi to vcelku neosobní a i vcelku vlezlá aplikace.. Do streamu aplikace chodí hlášky typu.. “Franta a ty jste se právě stali přáteli”.. no neni to úžasné když se již znate 3 roky? Nebo.. Pepa si zrovna změnil v profilu, že již není zadaný.. fajn už vím, že se Pepa rozešel s Janičkou… No a takhle může zadat uživatel do aplikace, co zrovna dělá, což záhy všichni uživatelé, které si povolí v profilu okamžitě zjistí… No tak proč nezjistit, že se moje kamarádka Kačka šla zrovna vysrat?

  2. Jo, ted ti budou chodit kazdy den maily, ze si te chce nekdo nekam pridat a kdyz na to nebudes reagovat, tak ti zacnou psat vyhruzny maily, jak to ze na prdis a jestli te necim nastvali. Pevne doufam, ze zase prijde doba, kdy bude in Facebook ani nic podobneho nepouzivat…

  3. Nj, taky jsem se tam registroval až po nátlaku (od bráchy) a nejdřív k tomu byl skeptický. Je pravda, že nějaký větší smysl to nemá, ale mě se třeba líbí, že tam je většina lidí z gymplu (takže je už 3 roky tak často nevídám) a perfektní a užitečné mi připadá sdílení fotek, kde je možné na fotkách někoho označit (v jakékoli galerii jakéhokoli člověka) a jemu se to přidá do jeho fotogalerie, což považuju za geniální možnost. Je to dobré i na plánování nějakých větších akcí. Ale pokud by tam nebyli registrovaní kámoši, tak by to bylo asi naprosto k ničemu.

  4. facebook je jen zabijak casu, me to teda vubec nechytlo a nechapu jak ma nekdo cas tam furt posilat nejake hovadinky

  5. Muzes tam hrat Texas hold´em poker. :) A pak treba sdilet fotky a tak…

  6. Proč používám Facebook a považuji to za príma službu? Mám kopu přátel rozfrkaných různě po republice i světě. Unavovalo mě, když jsem je já musel informovat o tom, co je u mě nového, co poslouchám, kam chodím, co čtu, o čem píši, kde jsme byli naposledy s rodinou (fotky) apod. Takhle jsem si na Facebooku nahrnul vše potřebné o mě… a tím, že je možné různé služby provázat s Facebookem, tak vlastně na Facebooku nemusím vůbec nic vymýšlet. Obsah se generuje sám (z last.fm, z mého blogu, twitteru… případěn flickru apod.). Je to prostě takový lifestream, který mým přátelům dává vědět, co se u mě děje. A stejně to funguje i naopak. Proto mám Facebook rád, protože mi dává informace o přátelích a současně informuje mé přátele o mém životě. A vo tom to je… aspoň v mém případě. ;o)

    Bez přátel je to web o ničem. Já mám Facebook čím dál, tím raději… mimochodem. Minulý týden jsem zjistil, co nového se děje u mé kamarádky ze střední školy, kterou jsem dlouhé roky neviděl.

  7. Zatím jsem “kouzlo” Facebooku take nenasel. Ale nasel jsem tam vzdalenou pribuznou z USA :-)

  8. přesně tak, je to fajn na hledání lidí a udržování kontaktů s lidma na jinym světadíle.. :)

  9. jsem na tom stejne, uz pred casem me tam nekdo nalanaril. registroval jsem se a pak … ? … co tam? uf … zalozeni skupiny webtrh bylo druhym impulsem typu “tak to zkusim prece na tom neco musi byt kdyz se to sklonuje ve vsech padech po celem svete” a … ? aaa zase nic :(

  10. Hm, facebook jsem vzivote nevidel, a evidentne jsem o nic neprisel. To muj kamarad.net je alespon radne promakanej system.

Comments are closed.