IDN a seznam.cz

O svých SEO pokusech rád píšu. Možná protože si článek přečte víc lidí než kdy tím pokusem na stránku vůbec lidí dostanu. No ale když člověk nezkouší nové šílenosti tak taky nic nivého na čem by mohl vydělat neobjeví, že? Takže můj SEO pokud označený jako SEO-IDN sem začal zavádět teprve nedávno. Bouhžel seznam je v současné době trochu zmatený, takže moje šílenosti zatím neindexuje. Jelikož se nedá vycházet z jednoho výsledku tak testuju jak si poradí s IDN na více frontách. Takže shrnu na které otázky jsem si zatím odpověděl.

Bude vůbec IDN doména seznamem indexovaná?

Jak ukázal seznam není to problém.

Má se do přidávání stránky přidávat doména v IDN formátu nebo s diakritikou?

Musí se zadat v IDN formatů (xn--…), protože diakritika neprojde zadávací procedurou.

Mají být odkazy na stránce s diakritikou nebo v IDN formátu?

Doporučuju jednoznačně používat IDN formát. Například Flock nebo FF si s tím poradili úplně v pohodě, ale IE6tka se totálně ztrácí. Jelikož se má vždy věřit v nejlepší variantu a předpokládat tu nejhorší tak věřím, že by seznambot nebo googlebot si dokázal odkaz s diakritikou přečíst a přeložit do IDN formátu, ale předpokládám, že to tak u všech botů asi nebude.

Subdoména v IDN?

Nevím proč, ale mě to prostě zlobilo u FF2. Ale je pravda že jsem tomu dal jen jeden pokus. Možná jsme něco udělal špatně. Osobně jsem ale pro můj SEO-IDN pokus použil subdomény bez diakritiky. Pokud se chcete ale inspirovat co všechno jde udělat pomocí IDN tak koukněte na tento blog. Některé věci jsou opravdu krása.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “IDN a seznam.cz”

  1. Jo, o IDN se taky snazim obcas psat – http://ѯ.com/ – ikdyz energie ubyva. K tomu zadavani do katalogu v surovem IDN formatu mam trochu vyhrady – poskozuje to totiz vysledny SEO efekt. Par mesicu delam na toto tema testy, v pripade negativnich vysledku je zverejnim na ѯ.com. Pokud se doberu k necemu pozitivnimu, tak to taky publikuji, ale mirnym :-) zpozdenim.

  2. … ikdyz neco pravdy na tom byt muze. Jak dokazuje na 404m.com umisteny wordpress, ktery takovyto odkaz zpracuje chybne.

  3. Ted na to koukám jak to WP taky sprasil. IDN čeká ještě dlouhá cesta. V ČR chápu lidi, kteří říkají že není potřeba, přeci jen spousta lidí tu vyrůstalo bez diakritiky, včetně mě. Ale třeba rusko IDN domény potřebuje. U nás budou, otázkou je kdy. Osobně si myslím, že není potřeba odkládat nevyhnutelné :)

  4. Koukal sem na hodně atraktivních domén a ještě skoro u žádné není regnutá verze s IDN. Jak by si to vysvětlil, myslíš že se do toho lidi bojí investovat?

  5. K anglickým doménám se špatně hledá IDN. Co se týče českých s gTLD koncovkou no nevím. Možná u .com, ale s IDN jak vidíš je zatím dost problémů :)

Comments are closed.