4 Domény .me v The DN Journal Top 30

dot_me.gifProcházím si nějaké novinky ze světa domén a narazím na Top 30 prodaných domén mezi 27. říjnem a 2. listopadem na The DN Journal Top 30. Celkem mě zajalo, že opět nebyla prodána žádná doména přes 100K USD. Pak si tabulku procházím a říkám si, kterou doménu by jsem prodal za víc nebo radši neprodal vůbec. Kterápak má volnou .cz koncovku. Prostě je fajn si takovéto údaje procházet a poučit se z úspěšného prodeje/nákupu profesionálů. Co mi ale po prozkoumání tabulky uhodilo do očí jsou 4 .me domény, které se do tabulky vůbec dostaly. Na druhém místě je to date.me 70K, 12tém ask.me 20K, 26tém marry.me 12K a na 29tém meeting.me za 11,5K.

Ačkoliv jsem fandou .me domén a pár jich vlastním, přijde mi to trochu síla. Přeci jen víc než ccTLD Černé Hory mi to přijde jako akce godaddy.com. Že by .me se nakonec stala dlouho očekávanou koncovkou která prorazí? Přeci jen po zklamání .asia nebo .mobi by to už nějaký úspěch chtělo. Když tak matně vzpomínám tak snad ani v posledních letech nic pořádného co by stálo za zmíňku nepřišlo.

A jak si teda .me vlastně vede? Na site:.me odpovídá google 1,72M. V porovnání .asia má 0,797M a to měla půl roku napřed a mnoho domainerů věřilo, že bude úspěšná. No její následující hodnota, kterou musí porazit, aby dokázala, že je něčeho schopna je 75,5M, což je počet indexovaných stránek na .biz doménách.

Co se týká indexovaných stránek .me v češtině tak je to pouze 3860 kousků. Většímu rozvji .me domén brání především seznam.cz, který je indexuje pouze na požádání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “4 Domény .me v The DN Journal Top 30”

  1. Díky za relevantní přehled. Zajímám se o tuhle doménu jako o dobrý potenciál pro rozšiřování značek (brand extensions) – v češtině to podle mě může fungovat. Nejsem doménový odborník ani IT makáč, jen marketér, ale možná i proto vidím tuhle záležitost trochu pozitivněji než mnoho techniků.

    Věřím tomu, že fly.me nebo get.me tentokrát prokletí .com zlomí…

    Svůj pohled jsem před pár měsíci dal dohromady zde: http://podle.me/2008/10/14/nove-domeny/

    Zajímá mě váš pohled na věc. Díky.

Comments are closed.