Directo Extreme edition

Systém directo.cz už všichni znáte, takže není nutné snad nic dodávat. Snad jen, že poslední problém s přesluhováním reklam už dořešili a teď už by vše mělo fungovat jak má. Pokud vím, tak je directo.cz druhým pokusem v dějnách ČR/SR o přímí prodej reklamy přes katalog. Většinou se říká že až ten třetí je opravdu úspěšný. Zkusil jsem si teda představit jak by mohla vypadat třetí generace tohoto systému.

Na svou stránku si dáte kód, který bude zároveň zjišťovat informace o návštěvnících podobně jako google analytics. Podíl cz/sk, kolik přichází z vyhledávačů, regionální zastoupení atd. Prostě si vezmeme že google analytics pracuje pro Directo Extreme edition. Kromě toho že poslouží jako kvalitní informace o návštěvách navíc všechny data může poskytnout pro vyhledávání. Chcete stránku s 50% procentním podílem lidí z vyhledávačů, anebo službu kterou lidi zadávají rovnou? Máte zájem jen o stránky kam chodí lidi z Prahy? Jistě pro regionální projekty jak stvořené. Cílová skupina se tak v podstatě hledá okamžitě sama. Lidé, kteřéí v tomto oboru dobře chodí dokáží z dobře cílené kampaně a vhodně navržené reklamy vytřískat opravdu velmi dobrou návratovost i při trošku dražší kampani.

Určitě by nová služba měla mít možnost zaškrtnout si jestli mají prostředky za prodané sloty jít do kreditu nebo jako u klasického directo na peněžní účet. To co jde na kredity na to se nevztahuje DPH a ani si provozovatel systému nic nestrhne, kredity ale můžou být použity pouze k nákupu reklamních ploch v systému. V podstatě by provozovatel o nic nepřišel a spousta lidí by to uvítala jako možnost využít naspořené kredity k další propagaci. Super ne?

Ale ještě nekončíme. Přeci jen občas jsou mrtvá období a o reklamu nikdo nemá zájem. Nebo to alespoň to tak vypadá. Co kdyby se dala dělat reklama na vlastní weby zdarma. Bylo by to určitě zajímavé. Webmáster i v případu nezájmu by měl obsazeno třeba 3/5 slotů a mohl by hodit reklamu na nějaký affil nebo své další projekty. Možnost přes jeden systém zpracovávat reklamu na třeba 50 webech a nemusit na nich nic měnit by bylo zajímavé.

Každý má kamarády a kdo ne, tak třeba Vánoce. Co dát lidem, které známe slevový kupon podobně jako má godaddy. Mohlo by to být zajímavé. Chcete reklamu na 404m.com za 50Kč/měsíc. Zadejte kód DRAGO4PREZIDENT a máte to :)

Hodili by se i informační maličkosti v případě, že si někdo koupí reklamu malinkatej mailík na webmástrovu emailovou adresu. Jednak to poteší a v případě nevhodné reklamy prostě můžete rychleji zareagovat.

Občas jsou prostory, které jsou k nezaplacení, anebo nevíte za kolik je prodat. Co možnost dražby. Servr Directo Extreme edition to bude podporovat. Máte návštěvnost 20K lidí/den a jen jeden reklamní slot. Tak začneme třeba na 1 korunce :)

Nic neslouží jako reklama lépe než pochlubit se úspěchem. Na directo extreme edition je nonstop na horní liště stránek kolik už jsme už prodali reklamních slotů, celkem vyděláno a celkem vyplaceno webmástrům. Nějaké to lákadlo v podobě: na jeden web připadá X prodaných slotů na měsíc a průměrný web si u nás vydělá XXXKč za měsíc. Samozřejmě je zde i top 10 nejdražších prodaných slotů v naší síni slávy, která má GPR 5 a každý se sem chce už jen kvůli odkazu dostat.

Hmm ale systém directo extreme edition nabízí i nadstandartní služby. Koukněte se na stránky, kde reklama brzo skončí. Za měnší příplatek 10% si můžete reklamu předkoupit a nikdo vám jí nevyfoukne.

Osobně mi zatím stačí directo tak jak je teď. Žádnou extreme edition nesháním i když by se určitě hodila. Tento článek by spíše úlet. Directo.cz odvádí skvělou práci a jsem s ním spokojený. Sice nevím proč mám teď v prodaných slotech -10/6, ale to bude asi Vánoční akcí na prodej reklam :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Directo Extreme edition”

  1. mne sa zapacil napad s aukciami to by nemuselo byt zle, aj ked doteraz je len par webov vypredanych. Predrezervacia je podla mna na nic pri stovke za mesiac to spravi 10 korun , tak isto zber tych dat, ja osobne nerad pustam taketo informacie do sveta, dam len zakladne a to musi stacit. Zlavu mozes dat aj sam na moment znizis cenu a je to :)

  2. me spis chybi aspon email o pridane reklame, a prevody castek z predchoziho mesice.

    Krom toho by se mohla dodat i reklama na jednotlive stranky, protoze treba nektere podstranky maji stejny nebo vyssi rank.

    Dale by mohli hosi pridat zasilani zapomenuteho hesla.

  3. directo.cz má ohromný potenciál, uvidímě na kolik jej využije současný majitel :o)

    každopádně v tomto článku jsou velmi dobré nápady!

  4. Také nezbývá než souhlasit, myšlenky v článku jsou k zamyšlení minimálně pro tvůrce directa (nebo pro nějakou připravovanou konkurenci).

  5. Drago: Díky za nápady. Až odstraníme všechny stávající bugy (záporná čísla u počtu slotů, apod.) tak se do toho pustíme.

Comments are closed.