Mánie zvaná .me

dot_me.gifVčera jsem četl zajímavý článek .ME mania. V krátkosti pojednává o narůstajícím zájmu o .me doménu. Vesměs shrnuje všechny nepatrné náznaky toho proč nedopadne jako .mobi. I když je velmi hezký napsán a já vám doporučuju jej přečíst v angličtině, rozhodl jsem se část důvodů přepsat v češtině.

Fakta .ME

1.) Poté co byl svědkem úspěšné online aukce Mark Boost, ředitel společnosti LCN.com (jeden z hlavních registrátorů co.uk) řekl: “Vypadá to, že start .ME byl jedním z nejúspěšnějších startů domén vůbec.”

2.) Godaddy.com dosáhl největšího prodeje počtu domén za jediný den. Nikdy se předtím za jediný den neprodalo tolik domén jednoho druhu, než v den dky se dali .me domény volně registrovat. Ostatně pamatuju si že jsem svoji první .me doménu musel koupit na dynadotu, protože nával na servr godaddy.com byl tak obrovský, že jsem dal search a 5 minut čekal na ověření domény.

3.) Víc jak 80% všech registrací .me domén jsou země kde se mluví anglicky. United States (71%), Velká Británie (6%), Kanada (4%) a Australie (2%)

4.) .Me domény byly miláčkem Moniker Traffic Show. Celkem 11 domén se prodalo v rozmezí 6K USD až 70K USD.

http://www.thedomains.com/2008/09/25/moniker-traffic-auction-nets-almost-3-million/

5.) V prvním Landrushi se prodaly domény za více jak 2 miliony USD. A to byla poměrně uzavřená aukce.

6.) Interent je hlavně v poslední době hlavně o ME a YOU. Viz. youtube, myspace atd. Tento trend bude .me doménám náramě nahrávat, hlavně u mladé generace.

7.) September, 2008 From google news: .Me domains become the hottest new destination.

http://www.domaininformer.com/news/editors/080902hottestnewdestination.html

8.) .Me znamená to samé v Španělštině, Italštině jako v Angličtině. To je dalších 100 Milionů, kteří mohou .me používat. Btw. v článku není uvedená bezvíznamná zemička uprostřed evropy, kde se take .me dá použít. Takže 110M ;)

9.) It is one of the only 2 number domain extension out there that you can use so many ways in a sentence for marketing and branding. (pokud někdo víte jak to přeložit tak napište)

10.) Pokud se podíváte na nejdražší .me domény v aukci zjistíte že je vlastní velice známé a prosperující společnosti nebo domaineři.

Mno asi si pujdu ještě nějakou tu .me doménu zaregistrovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Mánie zvaná .me”

  1. Ad bod 9 – myslim ze se snazi rict ze je to jedna z jenom-dvou-znakovych domen, kterou muzes pouzivat v hromade brandovatelnych spojeni.

    fuck.me
    go.to

    vic brandovatelnych koncovek pro anglictinu mozna neni. Mozna jeste .us, ale to se podle me az tak moc v marketinogvych frazich nepouziva. Ale treba se pletu a vse je jinak :)

  2. Taky by jsem to tak přeložil. Ale jsou tu domény in, it a možná by se našlo pár dalších.

  3. Pro .it je nutné mít italské občanství nebo ne ?

  4. V ramci Eurozony je registrace it mozna. Ba dokonce si zalozit i registracni ucet ;)

  5. .it jsem normalne registroval pres european registry pred delsim casem – prisel mi mailem nejaky italsky papir ktery jsem podepsal a zafaxoval zpet a od te doby domena funguje bez problemu.

Comments are closed.