Týden testování directo.sk

No týden to ještě nebude, ale i tak sem se rozhodl zhodnotit službu directo.sk. Za necelý týden se mi podařili pordat 2 reklami na tomto blogu. Což se v podstatě vyrovnalo ziskům z adsense za jeden měsíc. Takže v tomto ohledu spokojenost. Do systému jsem přidal další 3 weby, jedná se o microsites. Dva mají GPR 1, jeden po posledním přepočtu skončil na 0. Cenu jsem stanovil na 20Kč/reklamní polocha pro GPR 1 a 10Kč pro GPR 0. Jedná se o morandi.cz, gorillaz.cz a jakseozrat.info. Nějak ani nepočítám, že reklamu prodám, ale pokud by se povedl rozjet prodej nízkonákladovích reklamních ploch bylo by to super. Morandi.cz má cca 900 UIP/měsíc a za 20Kč to není špatné. No uvidíme zatím jsou v testovacím režimu a prý se plánuje rozsáhlá kampaň.

Co mě potešilo je, že u každého webu mám statistiku návštěvnosti, kde se zobrazuje UIP (unikátní IP) , PV (page views) a CTR – ten zatím ukazuje podivnosti. V každém případě se nemusím ale starat o počítadlo návštev, což potěší. Dále je k dispozici PR (page rank). Ještě by se hodil s-rank pro české stránky. Všiml jsem si, že poslední dobou se na něj přikládá celkem váha.

Nákup linků je udělaný napohodu. 20% provize provozovateli je nic, když nemusíte řešit věci jako je záruka, že reklama tam opravdu bude měsíc, nebo si hlídat kterou reklamu stáhnout, komu poslat další fakturu atd. Pokud máte více webů určitě oceníte. Co mi v katalogu chybí je možnost vybrat weby třeba s návštěvností nad 1K, prostě trochu víc přehlednosti. Zatím tam mají 31 kousků, ale do budoucna jich může být klidně několik set a to už pak člověk bude hledat trochu déle.

A šance na úspěch takovéhoto systému do budoucna? Bude záležet jestli nenastanou nějaké chyby. Jestli na to admini budou mít nervy, ale hlavně to záleží na tom jestli se najdou lidi, kteří budou nakupovat reklamu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Týden testování directo.sk”

  1. Ty tu mas reklamu na dopr.cz?:-D No to je teda reklama…:-D

  2. hlavne je aby bola ponuka potom snad bude aj dopyt. V systeme sa robia este nejake doplnkove funkcie a ked sa dokoncia tie bude sa moct zacat vylepsovat ako ty pises napriklad aj podla poctu navstev. Zatial je moznost vyberat podla oboru, PR, PV atd Srank som uz navrhol. Peniaze ktore som zarobil ja cez tento system urcite v nom aj otocim, len aby bolo nieco zaujimave pre nakup

  3. a kde je problem kludne mozes dat aj inu stranku, a postupne planujem prejst aj za hranice podla toho ako to pojde

Comments are closed.