Chcete prodat odkazy na stránce?

Poslední dobou mě dost štve adsense, výdělky padají a stránka už nedá ani 10 USD/měsíc. Zkoušel jsem backlinks.com, což jse skvělí systém pro MFA stránky. Dokáže v pohodě u domény s PR2 a víc vydělat na registrační poplatek, ale zase na druhou stranu mít na stránce reklamu v angličtině popřípadě v nějakém čajovém písmu je opravdu ideální pro MFA. V případě 404m.com jde tak trochu o citovou záležitost a tak by jsem byl radši za něco českého co by zároveň návštěvníkům mohlo přinést i nějakou zajímavou příležitost ke koupi. Bouhžel adsense v poslední době zlobil. Stále se opakující reklami, které už nikoho nezajímali. Zkusil jsem hodit teda adfox, ale zde se zobrazovalo také pořád jedno a to samé. Přemýšlel jsem i o přímém prodeji, ale pokud by jsem chtěl prodávat více slotů tak zase hlídat každý měsíc kdo si co prodloužil a kdo ne. Prostě jsem si říkal, že by se hodil nějaký backlink systém, který by si vzal provizi za to, že se mi postará o reklamu. Před pár dny koukám na blog slovenského bratra domainera a koukám že tam má nějakou novou zajímavou reklamu. Jelikož Tom@s většinou najde zajímavé věci, viz. třeba tip na backlinks, díky kterému prodloužil život pár mích domén, rozhodl jsem se to prověřit důkladněji. Naštěstí o nové službe hned referoval v článků. Rychle jsem si to pročetl. Jedná se o novou službu directo.sk resp. directo.cz. V podstatě je postavená na klasickém modelu legendárních textlinkads, ale cenu odkazu na stránce si volíte sami. V krátkosti se prostě zaregistrujete, řeknete si kolik chcete za reklamu dostávat a kolik slotů s ní prodávat. Umístíte na stránku PHP kód a je to doma. Čekáte zda si někdo reklamu koupí.

Takže podsud je vše v pohodě, bouhžel narozdil od zmíněných systému nemají žádný plugin do WP a hrabat do něčeho co jsem neudělal se mi za míň jak 1000/hodina nechce. Napadlo mě že by jsem si mohl nějaký widget do WP udělat sám. Našel si na netu lehký tutotial a snad funguje. Prostě jsem předělal hellow word widget, nic super programátorské v tom není. :)

Pokud to někdo budete chtít použít takmůžete stáhnout na: http://404m.com/soubory/directo.zip

Uvnitř by mělo stačit změnit jen číslo 46 na vaše + css změny podle potřeby. Jinak jsem v podstatě do funkce sampleHelloWorld() nakopíroval kompletní kód co mi to vygenerovalo na directo.cz. Samozřejmě bez <?php a ?> a dále bylo nutné dát první jacascriptový řádek do echo + před uvozovky zpětné lomítka.

Za funkčnost ale neručím.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Chcete prodat odkazy na stránce?”

  1. Drago, díky za promo. V blízkej dobe určite vytvoríme pluginy do najpoužívanejšich CMS, ale systém beží sotva pár dní, takže teraz sa zameriavame na dôležitejšie veci. Do konca týždňa by mali byť k dispozícii i platby prostredníctvom Paypal, na zrýchlenie celého objednávkového procesu.

  2. K Dragovmu pluginu: Pokial používate iné kódovanie ako UTF-8, je ešte nutné “utf” zameniť na “iso” alebo “win”.

  3. Samozřejmě že to nevadí. V podstatě je mi to u MFA jedno, jediný důvod existence těch webů je vydělat peníze. Ale tady na 404m.com by jsem chtěl mít smysluplné odkazy.

  4. Píšeš, že 404m.com je pro tebe citová záležitost. Pak, ale nechápu proč si sem chceš pustit reklamu bůhví na co. Stojí ti to za těch 80 kaček měsíčně?

  5. ano na tomto sa uz pracuje, snad uz dnes to bude funkcne.Tiez nemam zaujem inzerovat porno shopy na mojom blogu :)

  6. POčítám s tím že stejně jako na ostatních systémech budu moct reklamu odmítnout :)

  7. Jako to je nahoda teda :) zrovna dneska jsem nad necim podobnym premyslel a hledal to :)
    super, diky za tip

  8. Taky hledam system pro ceske prostredi s vyplatou na PP. Pokud directo se rozjede tak to bude supec ;)

  9. A nemuze napriklad google za takove prodavani odkazu stranku penalizovat?

  10. ani nie pretoze to nie je primarne pre odkazy ale pre reklamny priestor, ale nikdy nevies ps prebehol pr update

Comments are closed.