Proč ohrnujeme nad doménami .eu nos

Právě jsem se chystal ohodnotit jednomu člověku na webtrh.cz jeho .eu doménu a trochu moc jsem se začal rozepisovat. Když jsem skončil u desáteého řádku, tak mi došlo že už vůbec nehodnotím jeho doménu, ale .eu TLD jako takovou. No nebudu zde rozebírat proč jsou .eu domény naprosto nevhodné pro miniobchodování nebo celý podivný proces transferu, který končí naprostým zrušením data expirace a místo toho je doména jakoby zaregistrována znovu. Prostě bordel hodný EU.

Dobrá prostě jsme naprosto znechuceny a akce .eu typu zdarma 100 domén nebo kus po 10Kč jí zrovna moc na důvěryhodnosti nepřidají. Ostatně vezmeme li v úvahu jak se lidé dívají na různé superslevy na .info domény tak je jasné, že na důvěryhodnosti to moc nepřidá. Když si shrneme předchozí řádky tak působí dosti negativně až beznadějně. Jenomže zamysleme se nad tím. Není právě neúrodná půda pro novodobé kybervexláky tou pravou černozemí pro ty, kteří hledají slušné doménové jméno? (omlouvám se za ty metafory, ale je pozdě a chce se mi spát) Upřimně řečeno než začala superakce zaregistruj si co chceš za pakatel tak z toho co jsem měl proscanováno bylo opravdu hodně věcí volných. Jednalo se hlavně o komernčně nezajímavé slova, která by se však určitě hodila nějakému fandovi, jehož vysněnou doménu někdo drží. Upřimně když se nad tím zamyslíte tak spekulanti moc .eu nevyhledávají. Je to i kvůli TM, které má prý .eu doména “ošéfované” nejlépe na světě. Což to by jsem pomlčel, protože začátky byly dejme tomu dosti “sporné”. No v každém příapdě ty malé cybersquattery .eu domény netáhnou, možná i protože .eu netáhne velké firmy na níž by se dal podojit nějaký ten trafik. Ale zase se začínám odstávat do metafor, které … ok zpátky k tématu.

Pokud vyjde nový film nebo hra a vlastník TM si nezaregistruje patříčnou doménu tak si můžete být na 100% jistý že bude zabraná doména od .com často až po .name. .eu ale často vyvázne bez úhony. Schválně zkuste otestovat kolik skupin má svoji .eu doménu, nebo filmy, které přidjou následující rok do kin. No kdyby jste testovali před půl rokem tak 90% by bylo volné. Po jarních slevách toho už moc nenajdete. Osobně si ale myslím, že pokud nepřijde eurid.eu s nějakou vánoční akcí kupte si prosím někdo .eu doménu tak jich hodně poexpiruje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Proč ohrnujeme nad doménami .eu nos”

  1. ja osobne .eu domény nepodceňujem. Oni len čakajú kým príde boom. Ja ich mám osobne rád a nemám proti nim nič … napr. doména .biz či .org je pre bežného užívateľa určite horšia ako .eu.

  2. Taky nějak nemůžu přijít věci na kloub. Proč je .eu tak málo oblíbená? Jsme v Evropské unii. Slováci začínají platit eurem. EU tu smrdí na každém rohu. Tak proč? Proboha proč nikdo nechce .eu?

  3. Já mám asi 5 webů na doméně .org a 3 weby na doméně .eu a nepociťuji nějaký problém. Možná jsem jen dostatečně nepochopil, o čem se vlastně debatuje.

Comments are closed.