Doména .cn

dotcn.gifDoména .cn patří Číně. Narozdíl od ostatních domén nepatří .CN domény přímo pod ICANN ale pod CNNIC, který kontroluje vláda. Proto, je také těžké si vybojovat svojí TM doménu.

Doména začala fungovat v roce 1987. Od té doby se dlouho držela na čtvrtém místě v počtu registrovaných domén, hned za .com, .de a .net. V současné době se ale předpokládá, že právě .de předehnala. Až do roku 2004 bylo možné registrovat pouze domény na pozici třetího řádu.

Domény .cn můžete registrovat prakticky kdekoliv. Osobně mohou doporučit dynadot.com, kde je cena v současné době 2,99 USD první rok. Mám zaregistrováno 14 .cn domén. Stále je volné velké množství premium českých slov. Bouhžel například seznam.cz domény .cn neindexuje. je nutné jim poslat email s žádosti o indexaci.

Nejdražší potvrzený prodej .cn domény byl v roce 2007 kdyse prodala doména rugby.cn za 25,000 USD.

V doméně .cn je neskutečný potenciál. Podle statistik by v průběhu tohoto roku mělo dosáhnout počet lidi, kteří budou mít přístup k internetu 200 milionů. Toto číslo je neuvěřitelné.

V Číně existuje opravdovy mini aftermarket. Lidé tam nakupují domény za pár dolarů a vyplatí se jim je za o trochu víc prodat. Trochu to připomíná nákup a prodej info domén u nás. Měna je 元 (juan), česky renminbi a značka CNY. 1 CNY = 2,723 CZ. Čile se obchoduje například na ename.cn.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Doména .cn”

Comments are closed.