Domainerem snadno a rychle

V doménách jsou obrovské peníze. To je všeobecně známo, ale jak se stát domainerem, co dokáže vydělat desetitisíce? Jak to celé odstartovat.

Takže rozhodli jste se získat obrovské peníze na doménách. Budeme předpokládat, že víte co kupovat. Nebudu teď rozebírat co konkrétně kupovat. Prostě se soustředíme na samotný proces.


Co budete potřebovat:

Internet – překvapivě

Peníze – do začátku je vhodné zvolit nějakou rozumnou částku o kterou jste ochotní přijít. Budeme se držet při zemi a zvolíme 2000Kč. Pro náš příklad to bude stačit.

Funkční kreditní kartu pro platbu na internetu – embasovanou nebo virtuální to je jedno

Účet v bance s přístupem přes internet – nějak peníze musíme kontrolovat

Emailovou adresu – musí fungovat za všech okolností

Ověřený paypal účet – není nutní, ale umožní to celý proces urychlit

Pro obchodování s .cz:

Funkční účet u domainmaster.cz

Funkční účet u forpsi.cz

Funkční účet na webtrh.cz

Funkční účet na aukro.cz

Ok pokud máme, teď je nutné udělat následující:

Pokud nemáme vytvořený kontakt na koho budeme registrovat domény tak jej vytvoříme v domainmaster.cz, pozor údaje musí být pravdivé.

Pokud chcete domény parkovat vytvořte si i sadu nameservrů.

Teď už nám nic nebraní začít

Takže nastal čas naše vyhlédnuté domény zaregistrovat. Předmětem tohoto článku není jejich hledání, takže předpokládám že máte vybráno. Domény, které chcete si zaregistrujte u společnosti forpsi.cz za 275Kč. Nakupte 5 až 6 domén. Nezadávejte nameservr pokud je nechcete parkovat nebo hostovat. Jelikož jste platili kartou domény by měli být do pár minut Vaše. Chvilku se jimi kochejte a pak si nechte z forpsi zaslat auth-id kod pro převod domény. Až Vám dorazí na mail v domainmaster.cz zažádejte o transfer. V menu položka Transfer domeny. Vložte doménu a auth-id kód. Za pár minut je doména u společnosti General Registry (domainmaster.cz). Zde je možné měnit vlastníka domény bez potřeby notářského ověření. Ok doména je připravená k prodeji. Podle toho jaký superúlovek máte se rozhodněte mezi aukcí na aukro.cz nebo webtrh.cz. Pokud zvolíte webtrh.cz smiřte se s tím, že doménu prodáte pravděpodobně jinému spekulantovi. Ale pro náš příklad to stačí. Zvolte rozumnou cenu. Dejme tomu 1000Kč. Umístěte doménu do správne kategorie. Přidejte datum expirace a podtrhněte všechny výhody domény. Dejte cenu kup teď (BIN 1000Kč). Jelikož počítám, že jste zvolili dobrou doménu a prodali jste jí pokračujeme dál. Jakmile dostanete zaplaceno (paypal nebo účet) nastal čas k převodu. Zde je možné postupovat více způsoby. Nejlepší je změnit vlastníka doména hned u domainmaster.cz. V menu položka Změna vlastníka domény. Do kolonky vlastník napište ID kontaktu nového vlastníka. Poté se dostanete na stránku kde je nutné potvrdit změnu heslem Vašeho kontaktu. Dále je zde položka pro potvrzení kontaktu kupujícího. vyberte potvrdit emailem a vložte nějaký text (Tohle potvrď). O pár minut mu dorazí email s linkem pro potvrzení. Po potvrzení se stává novým majitelem. Teď si může nechat poslat auth-id kód pro převod. Můžete mu ho nechat poslat i Vy. Zřejmě jej zadá u svého registrátora pro převod domény. Ok takže se Vám podařilo prodat doménu se ziskem cca 260%.

Závěr

Zhruba takto nějak to funguje. V realu ale najít dobrou doménu co se prodá je velice těžké. mnoho lidí radějí volí možnost vytvoření malého MFA webu a stálí zisk, popřípadě zaparkování domény co už má nějakou návštěvnost. Pokud s tímto chcete začít rozhodně doporučuju přečíst všechny dostupné informace. Já jsem pročítal blogy, fora a tutoriály 7 dnů v kuse než jsem koupil první domény. Stejně ale stály za houby. Lepší kousky se mi začalo dařit registrovat až po cca půl roce.

Tento návod je jen skica, která vždy funguje. V reálu se potkáte se spoustou nejasností a záseků. Klidně je přidejte do diskuze. Rád se poučím co dělat méně “krkolomě”.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Domainerem snadno a rychle”

  1. Jaký druh ŽL je potřeba, když by někdo chtěl takhle vydělávat natrvalo?

Comments are closed.