Zisk z parkování je dole bude lépe?

Kdo parkuje už delší dobu, asi si všimnul že cena proklik u parkovaných domén je teď poměrně hodně nízko. Je to způsobené hlavně velkým nárůstem zaparkovaných domén, tedy je víc reklamního prostoru ale investic do reklam je spíše méně. Zaparkovaných domén se navíc dotkla možnost inzerentů u google vypnout zobrazování reklam na parkovaných doménách. Další ránou byla nemožnost optimalizovat stránky na drahý keyword, pokud doména přímo tento keyword nemá ve svém názvu, takže zaparkované expirované domény rázem ztratili na ceně (pokud daný keyword přímo neobsahovali)

Nejvíce klesá cena u parkovaných adult domén. Dnes se pohybuje u neamerického trafiku na ceně 0.02 EUR u sedo.com a 0.01 – 0.02 USD u namedrive.com. Což by bylo ještě před rokem nepředstavitelné. Ostatně vzmeme li v úvahu, že minimální cena za klik bývá u adult společností postavena na 0.10USD je to už na pováženou zda nezačít dělat MFA adult stránky.

Různých kasíno domén také přibylo. Vzácné kliky za 20+ USD už prostě nejsou tak běžné jako dříve. Bouhžel žádnou aktivní zaparkovanou doménu s touto tématikou už nemám, takže nevím jak se teď pohybují ceny za klik. Pokud někdo máte můžete napsat do komentáře.

Český trafik moc nevoní a ten americký se špatně shání. Proto parkujete li doménu s českým trafikem připravte se na nízké ceny za klik. Běžně se dostanete maximálně na 0.10EUR za klik, ale většinou se budete plácat někde mezi 0.02 – 0.03. Parkování českým doménám moc nesvědčí. Spíše MFA teď zažívají rozmach, zvláště od doby co seznam nekontroluje ručně přidávané odkazy. Proto popřemýšlejte jestli se doména vyplatí zaparkovat anebo na ní udělat jednoduchý MFA web.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup