Český doménový minimarket

Představte si, že existuje něco jako minitrh, kde se prodávají často až za smešné částky podivné domény. Pro mnoho lidí s neuvěřitelnou koncovkou .info. Většinou se jedná o domény finančního sektoru. K čemu něco takového je dobré? Jak to vlastně funguje? A funguje to vůbec?

Začneme na začátku. Všechno se bude točit kolem peněz. Kde se peníze na internetu berou? Z affilates, PPC, PPV a link exchange. Pro začátek vezmeme že chceme získat peníze z PPC reklam, tedy reklam za klik. Takže umístíme si na stránku nějakou reklamu. Na kterou budou klikat lidé a mi získáme peníze. Ok takže zdroj máme, ale potřebujeme návštěvníky. Ty získáme pomocí SEO. Tzn. z katalogů a vyhledávačů. Jelikož je ale konkurence veliká a dejme tomu že i ona dokáže vytvořit 100% SEO stránky budeme si muset pomoct. Budeme potřebovat doménu. Tu není problém koupit. Ceny se u info domén pohybují v přepočtu od 20Kč do 60Kč (záleží na akci a registrátorovi). Ok pokračujeme. Máme vhodnou doménu, text splácaný k doméně, umístěnou reklamu a provedli jsme registraci do všech možných katalogů. Zvolili jsme drahý keyword (finance) takže i při malé návštěvnosti s dostatečně nudným obsahem máme zajištěný stálí přísun kliků.

Průměrnému člověku (pokud se nespecializuje na danou problematiku) zabere najití vhodné doménové jméno i několik hodin. Navíc často při výběru kvůli relativní doméně mění obsah miniprojektu v hlavě. Pak tak hodinku vytvoření textu. Umístění reklam je chvilka. Následuje několikahodinová registrace do katalogů.

Máme slušné zisky, které každý den narůstají, ale je to pomalé. Zkusme si to trochu vylepšit. Dejme tomu že se zaměříme jen na tvorbu webů. Projedeme si místo kde se domény prodávají za pakatel (do 200Kč – záleží na konkurenci). Prohlédnu si profesionálně vybrané jména lidí, kteří se věnují jen jejich hledání. Mají na to vlastní často unikátní nástroje, které jejich práci ulehčí. Prohlédneme si nabídku a když uvidíme nějakou doménu, pod kterou prostě jako profesionální masoví developer vidíme projekt prostě si jí za pár korun koupíme. Náhážeme obsah a pak zaplatíme pár set korun za registraci do katalogů. Celkem nám to zabralo od pár desítek minut po hodiny (v závyslosti na rozsahu) a stálo kolem 500Kč.

A co dál? Už máme několik desítek webů, které pěkně prolinkujeme a přidáme si nějaký ten SEO bodík. Máme domluvu s dalšími lidmi co to dělají masově, aby se nám trochu prokombinovaly odkazy i z různých IP. Po několika měsících vzkvétají naše ranky GPR, SRANK, JIXO atd. Odkaz na naších stránkách má najednou hodnotu několika stovek za měsíc. Takže přimícháme na každou 2-3 odkazy na placené projekty.

Celá mašinerie, kterou jsem popsal nahoře se opravdu děje. Není to tak jednoduché jak se na první pohled zdá a chce to hodně zkušeností. Důležité je si uvědomit že čas je drahý a někomu prostě trvá dělat to či ono daleko déle. Specializovat se na konkrétní věc je daleko efektivnější než dělat všechno naráz. Pokud umím vytvářet velice rychle obsah tak není nic lehčího než si koupit doménu na miniaukci za pár korun a zaplatit si i registraci do katalogů.

A tohle všechno se opravdu děje a to zde na webtrhu. Najdete zde všechno od prodeje lukrativních levných domén až po lidi, kteří se specializují na registrace do katalogů. Součástí tohoto kolotoče je i doménový minimarket.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup