Obchodování s doménami

Stejně jako s pozemky se obchoduje i s doménami. Každou doménu může vlastnit pouze jeden člověk a tak se po některých Premium Doménách může strhnout i hezká mela. Definice toho co je a co není Premium doména je težká. V realu je to prostě doména za kterou se v konečné fázi zaplatí velká suma peněz. Na české poměry je to více jak 10,000Kč, mezinárodně je považovaná hranice 500$.

Pro ilustraci jsem vybral pár velmi hezkých domén, které se prodali koncovému zájemci za velmi hezký balík peněz.

Legendární Sex.com se prodal za doposud největši sumu peněz. Bylo to v roce 2006 a to za neuvěřitelných 14,000,000$. Druhou nejdražší doménou prodanou v historii je překvapivě opět adult doména porn.com a to za 9,500,000$ v roce 2007. Třetí nejdražší doménou je Diamond.com prodanou v roce 2006 za 7,500,000$ ovšem za stejnou cenu byla o rok dříve vydražena i doména Bussines.com. Pro nás jsou to až neuvěřitelné částky, ale na druhou stranu cena za jednoho návštěvníka se u adult domén pohybuje od 2 amerických centů nahoru. Kolik jich taková doména asi získá za rok “sama”. Prostě kolik lidí za rok zkusí zadat sex.com. Odpvoěď je velmi velmi hodně :)

Pro opravdu milionové obchody ale nemusíme chodit daleko. Je neveřejným tajemstvím že třeba doména letenky.cz se prodala za více jak 10 milionů českých korun. Vyřadila tak z pomyslného trůnu prodaných .cz domén pujcky.cz za kterou dostal majit 5 milionů českých korun.

Ok ale teď rychle zpět na zem. Určitě vás napadlo a co já? Mohl by jsem získat tolik peněz? Odpověd je … šance tu je. Už to nebude tak jednoduché, ale pokud jste ochotní se držet při zemi, něco málo investovat a budete mít štěstí nějakou tu korunu určitě získat můžete. Založil jsem tento blog, aby jsem prostým českým lidem přiblížil svět a obchodování s doménami. Teď doufám že jsem neotevřel pandořinu skříňku už nejednou byli češi pro svět internetového podnikání pohromou, ale to je jiný příběh z dávnějších dob.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Obchodování s doménami”

Comments are closed.